• Schilderij van Hans den Haan - De nacht van de dode kat -

    Emmy Schultz

Nijkerkse kunstenaar Hans den Haan exposeert in Museum Thijnhof

14-03-2019, 12:32 | Lezersnieuws | Hans

De Nijkerkse schrijver en beeldend kunstenaar Hans den Haan exposeert momenteel in het Museum Thijnhof in Coevorden. Op zich voor ons Nijkerkers wat ver weg. Maar u kunt het museumbezoek uitstekend combineren met een uitstapje in de Coevordense omgeving, het mooie Zuiddrentse landschap. Het is in ieder geval een belevenis om zoveel surrealistische schilderijen van Hans den Haan bij elkaar te zien. Het is verrassend wat Den Haan allemaal verzint op het doek. Niet voor niets noemen sommigen hem de Nijkerkse Dali.

"Ik baseer me op m'n dromen, maar schilder m'n dromen niet letterlijk na," zegt Den Haan. "Als ik echt zo zou dromen, dan zou het geestelijk niet goed met me gaan. Het is vooral een kwestie van lekker fantaseren in beelden Maar er duikt wel veel droomsymboliek in m'n schilderijen op."

Waar Den Haan ook om bekend staat is zijn verfijnde schilderstechniek. Het is een lust voor het oog.

Behalve Den Haan exposeren momenteel in aantal andere kunstenaars in Museum Thijnhof. Ook hun werk is alleszins het bekijken waard. Het gaat allemaal om realistisch en surrealistisch werk, met uiterste precisie en oog voor detail geschilderd of getekend. Of gebeeldhouwd.

Dus als u van natuurgetrouw geschilderde kunst houdt, realistisch of surrealistisch, dan moet u zeker gaan kijken.

De expostie is nog te zien tot en met 28 april. Museum Thijnhof vindt u aan de Gasthuisstraat 2a te Coevorden. Het museum is geopend op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.