• Het team van het nieuwe recruitmentplatform

    FYGI - Happy Recruiters

Nijkerks platform biedt recruitment 3.0 voor mkb'ers

11-09-2017, 10:10 | Lezersnieuws | FYGI Happy Recruiters

Nijkerk is sinds kort de thuisbasis van een nieuw recruitmentplatform. FYGI - Happy Recruiters, onderdeel van de AccentCovebo Group, richt zich op het ondersteunen van bedrijven in het mkb.

"Mkb'ers zijn op zoek zijn naar een recruiter die naast hen staat en toegewijd is aan hun bedrijf. Tegelijkertijd willen ze zich liever niet beperken tot het netwerk van één persoon", weten initiators Erik van de Water en Dennis Denekamp.

Hun oplossing? Een platform dat zelfstandig opererende recruiters ondersteunt en met elkaar verbindt. De aangesloten recruiters gaan als recruitment partner bijvoorbeeld een dag of een dagdeel aan de slag bij een select aantal bedrijven. Ze doen daar meer dan het zoeken naar kandidaten voor openstaande vacatures.

"Onze recruiters nemen de tijd om je bedrijf echt te leren kennen. We denken mee over bijvoorbeeld de hr-strategie, employer-branding, hoe je business verandert en welke talenten je de komende jaren nodig hebt", zegt Denekamp. Opdrachtgevers betalen niet voor die inspanning, maar alleen als een vacature succesvol wordt ingevuld. Op aanvraag wordt ook interim recruitment geleverd.

FYGI heeft geen eigen locaties. Recruiters werken bij de opdrachtgever, vanuit huis of in een meetingpoint. Ze kunnen daarbij terugvallen op slimme recruitment-technologie, training en ondersteuning in online marketing. Om een vacature te vervullen, zetten de recruiters alle kanalen in. Van vacaturesites tot sociale media en de persoonlijke netwerken van alle recruiters samen.

"Ongeveer de helft van de Nederlanders staat open voor een nieuwe baan, maar slechts een kleine groep gaat actief op zoek. De rest wil het je best vertellen, maar dan één op één. Het gebeurt op het schoolplein, langs het hockeyveld, tijdens netwerkborrels. En daar zijn onze recruiters", aldus Van de Water.

De eerste maanden hebben zich al 10 recruiters aangesloten bij FYGI en de volgende dienen zich al aan. De aanpak van FYGI spreekt hen aan. "Veel recruiters gaan rond hun dertigste wat anders doen. Niet omdat ze hun vak niet meer leuk vinden, maar omdat ze een betere balans tussen werk en privé zoeken. Ze willen rustig de kinderen naar school brengen of sporten voor ze aan de slag gaan. Dat kan bij ons. Omgekeerd vinden onze recruiters het geen probleem om 's avonds een kandidaat te spreken. Die vrijheid, gecombineerd met de kracht van een netwerk aan collega-recruiters, maakt onze recruiters happy en zorgt dat ze met toewijding hun werk doen."

www.fygi.nl