• Dhr. van de Heuvel ontvangt een bloemetje van Hans Boer

    P. den Oudsten
  • Op de Bruins Slotlaan werd weinig zwerfafval gevonden

    P. den Oudsten

Nijkerk wordt steeds schoner

25-04-2016, 07:01 | Lezersnieuws | Fractie ChristenUnie-SGP

De ChristenUnie-SGP Nijkerk was zaterdag weer actief in de strijd tegen zwerfafval. De fractie is lid van de Stichting Vrijwillige Zwerfafval Opruimers. Hierdoor wil de fractie bevorderen dat het opruimen van zwerfafval de komende jaren op de agenda blijft staan.

Allereerst heeft de fractie dhr. Van de Heuvel wonend aan het Van Reenenpark met een bloemetje vereerd. Dhr van de Heuvel ruimt tijdens het uitlaten van z'n hond het zwerfafval in de wijk en de omliggende straten op. Zo is en blijft het altijd keurig netje in het park. Dat verdient navolging! Daarna werd op de route naar de Campenbuurt het zwerfafval opgeruimd. Het meeste afval is te vinden op de uitvalswegen van de diverse wijken. Blijkbaar nodigt zo'n doorgaande weg met weinig sociale controle extra uit om overbodig materiaal van je af te gooien.

ChristenUnie-SGP vindt het erg belangrijk om op een zorgvuldige en duurzame manier om te gaan met het milieu. Zwerfafval geeft een slechte uitstraling aan een buurt of wijk. Het is niet nodig als iedereen meewerkt. Is in uw wijk veel zwerfafval te vinden? Ruim het op! U kunt als inwoner eenvoudig een steentje bijdragen in de strijd tegen zwerfafval. Wilt u ook actief deelnemen aan het opruimen van zwerfafval? Registreer u dan bij de Stichting Vrijwillige Zwerfafval Opruimers (SVZO). Dit kan op de website van de organisatie www.svzo.nl . Samen de buurt schoonhouden hoort voor de ChristenUnie-SGP ook bij het gemeentelijke programma Samen aan zet!