• Eigenaar Arnold Koops omarmt symbolisch de 3 sporters voor de Auto Nol Flitstriatlon

Nieuwe hoofdsponsor Flitstriatlon: Autobedrijf Auto Nol!

22-01-2016, 16:50 | Lezersnieuws | Anton Pluim

Met een geheel nieuw parcours en een kersverse hoofdsponsor gaat op 15 juni dit jaar de Auto Nol Flitstriatlon van start. Het is dan al weer de 31e keer dat de triatlonafdeling van Atletiek Vereniging Nijkerk deze unieke wedstrijd organiseert. Ook keert de wedstrijd, weer terug naar de traditionele woensdagavond.

De sluiting van het buitenbad Bloemendal zorgde vorig jaar nog voor een uitdaging bij de organisatie. Daardoor verhuisde het zwemonderdeel toen tijdelijk naar het binnenbad en verschoof ook de wedstrijd naar de zaterdag. Dit jaar verhuist de wedstrijd naar het natuurrijke gebied rond de jachthaven en ontstaat voor sporters een aantrekkelijk parcours in het prachtige polderlandschap. Bovendien is hierdoor een terugkeer mogelijk naar de populaire woensdagavond. De verwachting is dat de wedstrijd vanaf 1 februari dan ook dit jaar weer snel volgeboekt zal zijn. Dus voor Nijkerkers die mee willen doen geldt, dat zij zicht snel aan dienen te melden op www.flitstriatlon.nl.

Auto Nol verbindt zich voor het jaar 2016 aan de Nijkerkse triatlon. Eigenaar Arnold Koops verhuisde met zijn autobedrijf zelf in 2014 naar het huidige pand aan de Tabaksplanter. Daar spreekt ambitie uit en ook voor komend jaar heeft hij grote plannen. Ik draag de triatlonsport en Nijkerk in het algemeen een warm hart toe, aldus Arnold Koops. De bewoners uit Nijkerk hebben in de afgelopen jaren veel voor mij gedaan en ik ben blij dat ik op deze manier iets terug kan doen. Bovendien spreekt de passie, de ambitie en het enthousiasme in de triatlon mij erg aan. Niet op de laatste plaats omdat ik op deze zelfde wijze wil ondernemen en klaar wil staan voor mijn gasten.

De drie sporten van de triatlon worden als volgt afgewikkeld. Eerst 500m. zwemmen in de Arkervaart. Daarbij wordt gestart middels het unieke tijdritsysteem, waarbij elke 10 seconden één deelnemer start. Geen gedrang dus zoals bij veel andere triatlonwedstrijden. Daarna op weg naar 3 rondes fietsen met in totaal 18 km door de prachtige Arkemheenpolder. Tot slot nog 5 km hardlopen om een glorieuze eindtijd te klokken onder de finishboog. Wellicht denkt u, is het niet te koud om te zwemmen in de Arkervaart? Natuurlijk hangt dat van het weer af in juni, maar voor buitenwater geldt sowieso dat je voor de snelste tijd het beste in een wetsuit kunt zwemmen. Dan voel je de eventuele kou tenslotte ook niet zo. De wetsuits zijn tijdens het evenement overigens ook te huur voor de liefhebber.