Nationale Moed Dag 2018

26-03-2018, 10:06 | Lezersnieuws | Pauline

Het Adler Netwerk Nederland organiseert op zaterag 21 april de Nationale Moed Dag in Amersfoort (Huis van Zuid, Robert Kochstraat 2, 3817 JM). Het thema is 'Alles kan altijd anders zijn' en verwijst naar het optimistische gegeven dat we als mensen kunnen kiezen hoe we omgaan met wat we meemaken. Onze dag kan er morgen anders uitzien dan vandaag.

De dag begint met een lezing over 'Levenskunst' waarna de deelnemers diverse workshops kunnen volgen: 'Leven met verlies', 'Op het toneel van het leven', 'Samen problemen oplossen', 'het pingpong spel in relaties', 'de psychologie van Alfred Adler in vogelvlucht'.

De lezing en workshops worden gegeven door professionals uit het Adler Netwerk. Deelnemers kunnen ervaren wat de optmistische mensvisie en de praktische psychologie van Adler voor hen persoonlijk kan betekenen.

Belangrijke thema's in Adler's psychologie: 'niet gelijk, wel gelijkwaardig', 'je erbij horen voelen en van waarde zijn', 'democratisch opvoeden', 'bemoedigen versus belonen en straffen', 'samenwerken versus competitie', 'vrijheid en verantwoordelijkheid'.

U bent van harte welkom!