• Van links naar rechts: Amber, Noor, Romee, Ellen en Amber

    Jeannette Hijwegen

MEDAILLES VOOR DOTO TURNSTERS BIJ TOESTELKAMPIOENSCHAPPEN

12-11-2017, 22:11 | Lezersnieuws | Annelies Blankestijn

Afgelopen zaterdag vond in de Baggelaar Nijkerkerveen de try-out plaats van de eerste Toestelkampioenschappen turnen. Deze wedstrijd werd georganiseerd door vier verenigingen uit de buurt; DOTO Nijkerkerveen, Excelsior Nijkerk, SSS Voorthuizen en DOTO Harskamp.

Van DOTO Nijkerkerveen kwamen vijf turnsters in actie die dit komende seizoen allen uitkomen in de keuze-oefenstof. Alle turnsters mochten maximaal deelnemen aan drie van de vier turntoestellen en wonnen uiteindelijk eremetaal op de diverse toestellen.

Amber Goijaerts kwam uit op vloer en brug. Op vloer behaalde Amber de 4e plaats en met een sterke brugoefening won zij het brons in haar categorie.

Amber Hazenberg turnde ook op vloer en heeft voor dit seizoen nieuwe vrije oefening muziek uitgekozen en turnde heel gracieus. Helaas miste Amber nipt een plekje op het podium en werd vierde op vloer.

Noor van de Pol, die afgelopen seizoen kampioene werd in de Regiowedstrijden bij de 5e divisie, moet dit seizoen uitkomen in de vierde divisie, dus een stap hoger met ook meer uitdagingen. Noor turnde op evenwichtsbalk, maar door haar zenuwen kwam haar oefening nog niet goed uit de bus. Op vloer liet zij al een vrij goede oefening zien en won het brons.

Ellen van Valkengoed gaat dit seizoen voor het eerst meeturnen in de keuze-oefenstof, dus dit was een mooi proefmoment voor haar en liet zien dat zij de oefenstof al behoorlijk goed beheerst. Zowel op brug als op vloer ging Ellen ervandoor met het zilver !

De oudste van de DOTO turnsters, Romee van de Beek, liet zien dat doorzettingsvermogen loont tot resultaat. Romee turnde op drie toestellen. Op vloer werd zij 4e, op sprong 2e en op balk werd zij beloond met het goud door een zeer goede oefening neer te zetten !

Dit was een mooie test voor het nieuwe turnseizoen welke op 9 december van start zal gaan !