• Groepsfoto

    Frederike van Engelen
  • Jaco van Putten raadslid ChristenUnie/SGP Nijkerk

    Frederike van Engelen
  • Jaco van Putten raadslid ChristenUnie/SGP Nijkerk met medewerkers en begeleiders Participatiehuis Ermelo

    Frederike van Engelen

Maatjesmiddag Inclusief Groep succesvol

01-07-2019, 14:41 | Lezersnieuws | Inclusief Groep

Op donderdag 27 juni is door Inclusief Groep met succes de jaarlijkse maatjesmiddag georganiseerd aan de locatie Paul Krugerweg 43 in Ermelo (Proson).

Meewerken op verschillende afdelingen
De meeste mensen werkten mee op de verschillende afdelingen van Elektromontage en Assemblage. Jaco van Putten (raadslid ChristenUnie/SGP Nijkerk) ging het Participatiehuis bezoeken om daar te zien hoe kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt in een veilige omgeving arbeidsgewenning en werkritme opdoen door het volgen van verschillende activiteiten en programma’s.

Gert-Jan van Noort (wethouder Harderwijk) werkte samen met Inge. Hij vertelt vol enthousiasme over de leuke gesprekken die hij met haar heeft gehad. Over haar hobby fotografie, maar ook over de gemeentepolitiek Harderwijk.

Kwaliteit van leven is wie je bent
Agaath de Weerd-Deetman (Raadslid Gemeente Elburg, Algemeen Belang) was gekoppeld aan receptionist/telefonist Tim. Agaath geeft aan erg onder indruk te zijn van Tim. ‘Hij heeft zoveel bereikt in zijn leven.’ Ze vervolgt: ‘Kwaliteit van leven is wie je bent en niet de belemmering van de beperking. Ik vind mijzelf eigenlijk de persoon met een belemmering, doordat ook ik vaak de beperking van iemand zie in plaats van echt naar iemand te luisteren en interesse te tonen.’

Jos van der Deure (ChristenUnie Ermelo, Raadslid) mocht de post bezorgen met maatje Dennis. Op de fiets vertrok het duo richting de woonwijk. ‘Wat mij opviel, was het enthousiasme waarmee Dennis zijn werkzaamheden doet. Hij heeft veel persoonlijke aandacht bij de diverse adressen waar hij post bezorgt.

Inclusief Groep als arbeidsmarkttoeleider
Tijdens de nabespreking werd door Risco Balkenende benadrukt dat het werk dat door Inclusief Groep uitgevoerd wordt, bestaat uit écht werk en dat op die manier de medewerkers een bijdrage leveren aan het grotere geheel. Chantal Vos gaf een toelichting over de rol die Inclusief Groep gaat innemen als arbeidsmarkttoeleider. “Leren werken, leer je door te werken,” is het motto van Inclusief Groep en daarom ontpopt het bedrijf zich als een werk- en leerbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Al met al was het een bijzondere dag en leren we hopelijk allemaal van de quote van Tim, het maatje van Agaath: ‘Alleen door over mijn grenzen te gaan heb ik ontdekt waar mijn grenzen liggen, niet door binnen mijn grenzen te blijven.’