• Sinterklaas intocht Nijkerk

    Piet uit Spanje

Lieve jongens en meisjes,

11-11-2017, 13:11 | Lezersnieuws | Sinterklaas

We zijn onderweg. Al 2 weken varen we over de zee om bij jullie in Nijkerk aan te komen. Zaterdag 18 november is het zover om 14.00 uur varen we de haven binnen. We hopen natuurlijk dat jullie met heel veel kinderen langs de kant staan om ons toe te zingen. Wat is dat toch elk jaar weer een prachtig gezicht. Hopelijk hebben we een beetje mooi weer.

Het heeft flink gestormd de afgelopen dagen. Toen we langs de Franse Westkust kwamen werden bijna alle cadeautjes uit de boot geblazen. Maar met z'n allen hebben we het gelukkig voor elkaar gekregen om alles aan boord te krijgen. Maar wat een schrik de Pieten zagen allemaal wat witjes. Maar gelukkig heeft de zon zijn best gedaan en hebben ze hun gezonde bruine kleurtje weer terug.

Ze zijn er allemaal weer bij, Opa Piet, Oma Piet, de Danspieten en de Pieten met de bakfiets. De Wegwijspiet, de Praatpiet we zijn met ruim 6o. Het belooft weer een heel groot feest te worden.

Na de ontvangst door de Burgemeester stapt ik op mijn paard Amerigo en lopen we onder begeleiding van de Muziekpieten over het Plein naar het Molenplein. Op dat mooie nieuwe Plein is veel ruimte en kan iedereen het goed zien. Daarom hebben de Nijkerkse Winkeliers ons gevraagd om daar op het podium te verschijnen. Maar niet getreurd, het Plein wordt niet overgeslagen. Daar komen aan het einde van de rondrit samen met de Muziekpieten nog even om handjes te schudden en pepernoten uit te delen.

Tot zover weten jullie weer genoeg denk ik. Ik hoop jullie allemaal te zien zaterdag in Nijkerk.

Groeten,

Sinterklaas