• Leescoördinatoren Hilda Luigjes, Tonny Schönfeldt en Arida Nelemans

    Bibliotheek Nijkerk

Leescoördinatoren gecertificeerd

21-03-2016, 09:31 | Lezersnieuws | Elly Pijpers

Maandagmiddag 14 maart is het 'certificaat leescoördinator' uitgereikt aan drie leerkrachten van het basisonderwijs. Zij sloten daarmee de scholingscursus 'Open boek' af, waarmee (aanstaande) leescoördinatoren toegerust worden om vorm te geven aan leesbevordering op hun basisschool.

Vier woensdagmiddagen verdiepten zij zich in de jeugdliteratuur, werkvormen, visies en activiteiten rond leesbevordering en de taken van een leescoördinator.

De cursisten hebben voor hun school een lees- en mediaplan geschreven. In de uitvoering van dit plan kunnen de scholen gebruik maken van het Educatief aanbod van de Bibliotheek Nijkerk. In het kader van het project 'de Bibliotheek op School' kan het leiden tot structurele samenwerking tussen bibliotheek en basisonderwijs.

Door de betrokkenheid van de medewerkers van de Bibliotheek bij deze cursus zorgt dit voor een gezamenlijke visie op het gebied van leesbevordering aan leerlingen in het basisonderwijs. Het certificaat van de cursus "Open Boek" is uitgereikt aan

Arida Nelemans van 'De Appelgaard', Hilda Luigjes en Tonny Schönfeldt van de Oranje-Nassauschool. De uitreiking vond plaats in de bieb.