• De trotse leerlingen met hun diploma's

    Maranathaschool

Leerlingen geslaagd voor bridge diploma

06-12-2018, 20:20 | Lezersnieuws | Linda

Zes leerlingen van de Maranathaschool en twee van de Hoeksteen hebben deze week hun bridge diploma in ontvangst mogen nemen. In twee periodes van tien weken kregen zij afgelopen jaar lessen Minibridge van Marjon Barkey van de Nijkerkse Bridge Club. Samen met een groep tafelbegeleiders verzorgde zij deze lessen op de Maranathaschool voor een groep Doordenkers, de plusgroep van de school, bedoeld voor leerlingen die extra uitdaging kunnen gebruiken.

“Bridge is een denksport, je moet altijd een paar stappen vooruit denken. Minibridge is een mooie aanvulling op de extra stof die deze “pluskinderen” al krijgen. Ze leren omgaan met teleurstellingen en moeten goed met elkaar communiceren. Ze leren een strategie te ontwikkelen,” aldus Marjon Barkey.

De leerlingen zijn erg enthousiast over de bridgelessen: “Bridge is een heel leuk spel! Het was wel moeilijk om te leren, maar dat is juist een goede uitdaging. We willen het nu ook aan de klas gaan leren, zodat we het daar ook kunnen spelen. Eigenlijk hopen we dat de bridgelessen nog langer door kunnen gaan.” Dat ze het spel inmiddels goed onder de knie hebben, bewezen ze door examen te doen. Alle leerlingen behaalden hierbij succesvol hun diploma.