• Aalberts op bezoek bij basisschool De Spreng in Hoevelaken

    Anouk Altink

Leerlingen De Spreng knutselen droomhuizen

15-06-2017, 15:22 | Lezersnieuws | Anouk Altink

Hoe ziet jouw droomhuis eruit? Met deze vraag en andere onderwerpen rondom het thema 'bouw' zijn de leerlingen van groep 3-4 van basisschool De Spreng in Hoevelaken de afgelopen weken aan de slag gegaan. Om het onderwerp levendiger te maken en om de omgeving van de kinderen bij het onderwerp te betrekken, heeft Aalberts Bouw bv op de school over de bouw en over het Hoevelakense project De Beeckhof vertelt.

Lerares Vivian Hafkamp vertelt dat de leerlingen door het dolle heen waren bij de start van het thema: 'Het doel van de lessen over de bouw is dat de kinderen iets over de bouwbranche leren, ze nadenken over hun droomhuis en deze in groepjes uitwerken. Dat De Beeckhof in Hoevelaken wordt gebouwd komt goed uit voor het thema, omdat de kinderen er dagelijks langskomen op weg naar school en ze dus weten waar het over gaat.'

Met trots presenteerden de kinderen hun geknutselde huizen met zwembaden en villa's met wel vijf verdiepingen. Zelfs een huis gemaakt van suikerklontjes moet volgens de leerlingen maar snel worden gerealiseerd.

Naar het verhaal over de bouw en het project van Aalberts werd aandachtig geluisterd, maar het riep ook wel een paar vragen op. Want hoe bewaak je 's avonds al die huizen? Zet je voor elke deur een bodyguard? Ook over de droomhuizen wilden de kinderen nog wel het een en ander weten. Want wanneer worden de droomhuizen van de leerlingen gebouwd en hoe lang duurt dat eigenlijk? Waar komen de speeltuin en het voetbalveld? En komt er ook een kermis met attracties op het terrein?

Project De Beeckhof

Op de hoek van de Koninginneweg | Stoutenburgerlaan in Hoevelaken realiseert Aalberts in samenwerking met LATEI De Beeckhof: 66 woningen in verschillende prijscategorieën en typen. Voor de ontwikkeling wordt gebruikgemaakt van het Aalberts Doordacht Wonen-concept

Aalberts is een elfde generatie middelgroot familiebedrijf. Als ontwikkelende bouwer is zij vanuit vestigingen in Loosdrecht en Zeist voornamelijk actief in Midden-Nederland. LATEI is een stichting die al ruim 25 jaar unieke woningbouwontwikkelingen realiseert.