• Kraay Prominenten Team

    Eveline Roseboom Meel

Kraay Prominenten Team van start

30-11-2016, 09:32 | Lezersnieuws | Kraay Prominenten Team

Henk Kraay van Kraay Trailers & Mensport uit Nijkerk hoort vaak van klanten en vooral van jonge menners, dat het soms niet meevalt om in de mensport een en ander van de grond te krijgen. Dat gaf hem te denken. Omdat de jeugd immers de toekomst heeft, wil Henk graag een bijdrage leveren aan jonge menners in de sport en dus ontwikkelde hij het Kraay Prominenten Team.

"Je hebt materiaal nodig. Kennis, begeleiding en ervaring", somt Kraay op. Praktisch ingesteld als Kraay is, zocht hij een ter zake kundige trainer/coach en stelde een team met jonge ambitieuze en bloedfanatieke menners samen. Teamleden die veel tijd en energie in de beoefening van de mensport steken. Het team genaamd "Kraay Prominenten Team" is onlangs van start gegaan met een eerste training bij René Schuiling. Het doel is om deze menners individueel en als groep op een hoger niveau te krijgen.

Het team bestaat uit Marissa Schuiling (enkelspan pony) en Anniek Schuiling (enkelspan paard) uit Herveld. Dianne Legemaat (vierspan pony) uit Overberg en Maaike Kraay (tweespan pony) uit Nijkerk. René Schuiling zal de Prominenten begeleiden, trainen en coachen. Kraay Nijkerk stelt koetsen beschikbaar voor de teamleden. Henk Kraay is enthousiast over zowel "zijn team" als coach Schuiling. "De coach heeft zijn sporen in de sport ruimschoots verdiend en weet waar hij over heeft.

"Samen naar wedstrijden toewerken en ervaringen met elkaar delen", waren onderwerpen die tijdens de eerste bijeenkomst besproken werden. Aan het eind van de bijeenkomst benadrukte Henk Kraay met klem dat hij het erg belangrijk vindt, dat de leden van het Kraay Prominenten Team plezier beleven aan de mensport. "Plezier hebben en plezier houden in de sport".

.

De eerste keer dat alle leden van het Kraay Prominenten team aan de start van dezelfde wedstrijd verschijnen, is bij de Kraay indoor kerstmarathon Scherpenzeel op vrijdag 9 en zaterdag 10 december aanstaande in de manege van de Willaerruiters Scherpenzeel.

Het Kraay Prominenten Team is binnenkort te volgen via Facebook.