Korfballers Sparta zonder problemen langs Rapid

10-12-2017, 19:00 | Lezersnieuws | Jan Hoekstra

De korfballers van Sparta speelden zaterdag een uitwedstrijd tegen hekkensluiter Rapid. De Haarlemse ploeg staat na vier speelrondes nog zonder punten en ook tegen Sparta bleek er weinig te halen.

Sparta knalde uit de startblokken: 0-4 via Wouter van den Brom (2x),Anne Mulder en Magdiël van Boven. Het verging de Nijkerkse ploeg in de beginfase wel erg gemakkelijk en al snel zakte de focus weg. Er werd te gehaast gespeeld en op verkeerde momenten geschoten met als gevolg dat de stand even later weer gelijk was getrokken: 8-8. Sparta was weer terug bij af, maar bracht vervolgens de discipline weer terug in het spel. Er werd beter gezocht naar de spelers met ruimte en er werd met scherp geschoten. Jelle Tijmensen besliste de ruststand op 12-15.

In het tweede bedrijf stelde Sparta snel orde op zaken. Acht goals van acht verschillende spelers zorgden voor een 14-23 tussenstand. De wedstrijd was wel gespeeld en ook de spelers leken dat in te zien. In plaats van een monsterscore neer te zetten, zakte het niveau weer weg. De overwinning zou echter niet meer in het gedrang komen, goals over en weer bepaalden de eindstand op 22-28.

Sparta heeft twee belangrijke punten meegenomen en daarmee een aanzienlijk gat geslagen met de degradatiezone. Komend weekend kan de ploeg wederom goede zaken doen in haar strijd om handhaving. Het Zutphense KVZ maakt dan haar opwachting in Sporthal Watergoor. KVZ: altijd lastig, spanning gegarandeerd. Aanvang: 19:15 uur.

Doelpuntenmakers: Wouter van den Brom (6), Jelle Tijmensen (5), Jan Hoekstra (5), Anne Mulder (4), Marieke van der Kraats (3), Magdiël van Boven (2), Daan van Slooten (2) en Rianne van Valkengoed