Korfballers Sparta pakken volle buit in Nijverdal

25-09-2017, 11:01 | Lezersnieuws | Jan

De selectie van Sparta speelde zaterdag in Nijverdal tegen het plaatselijke NKC'51. Na twee doelpuntrijke wedstrijden gingen zowel het eerste (22-25) als het tweede (17-21) met de volle buit aan de haal. Sparta 2 haalde hiermee de eerste broodnodige punten binnen. Komende zaterdag kan de ploeg haar opmars in eigen huis (komt dat zien!) voortzetten tegen het nog puntloze KVZ.

Voor Sparta 1 telde de wedstrijd tegen NKC'51 als een interessante krachtmeting. De Nijverdalse ploeg wil meedoen om de prijzen en leek op voorhand een lastig te nemen horde. Aan Nijkerkse zijde wordt ondertussen fanatiek gebouwd aan de sterk verjongde selectie en met resultaat. De progressie van de ploeg is wekelijks zichtbaar en de vier punten uit drie wedstrijden geven de ploeg vertrouwen.

Direct na het startsignaal zette Sparta de toon, 0-2 door goals van Magdiël en Anne. Marieke scoorde niet veel later de 1-3, maar de ploeg kon geen afstand nemen. NKC'51 kwam terug naar 3-3 en het stuivertje wisselen kon beginnen: liefst 16 keer zou het scorebord vanmiddag een gelijke stand tonen. Bij een stand van 6-6 stonden aan Spartaanse zijde alle 4 dames op het scoreformulier, aanleiding voor Jelle om er ook twee in te beuken. Vier Nijverdalse goals zorgden er echter voor dat het toch NKC was dat met een voorsprong ging rusten, zij het met een minimaal verschil dankzij een afstandsschot van Jan (9-10).

NKC voerde het tempo in het tweede bedrijf verder op. Sparta bleef echter zorgvuldig spelen, schoot met scherp en kon zodoende prima aanhaken. Het was NKC dat bij 20-18 voor het eerst een gat van twee doelpunten kon slaan. Sparta bleef gedecideerd spelen en nam via drie goals het heft weer in handen. Met nog een kleine tien minuten te spelen, leek het hoge tempo de thuisploeg op te breken. De jonge Spartanen oogden energieker en deelden met wederom drie goals op rij de genadeklap uit (21-24). Beide ploegen scoorden nog een keer en beslisten daarmee de eindstand op 22-25.

Al met al een heerlijke middag voor de Nijkerkse equipe, die zich met deze overwinning in de subtop weet te vestigen. Aankomende zaterdag wacht in eigen huis promovendus Juventa. De ploeg heeft één overwinning behaald en lijkt een kandidaat voor degradatie. Weet Sparta ook zaterdag de punten in Nijkerk te houden?

Doelpuntenmakers: Jan(6), Jelle(5), Rianne(4), Daan(3), Marieke, Anne, Magdiel (allen 2), Wouter