• Leeuwin vd Week Lisa van Leeuwen

    Hans Stam

Klinkende 7-2 overwinning Sparta Nijkerk VR1

12-05-2018, 19:51 | Lezersnieuws | Hans

Na het spektakelstuk van vorige week mochten de vrouwen van Sparta Nijkerk het zaterdag opnemen tegen asv Dronten VR1. Een ploeg met zeer wisselende resultaten en dus niet te onderschatten.

Om 1 minuut over half 1 was het Leeuwin van de Week Lisa van Leeuwen die de aftrap nam.

De eerste 10 minuten was het van beide kanten wat aftasten; Dronten speelde in een 1-3-4-3 formatie, waardoor het steeds iemand vrij had op het middenveld. Sparta Nijkerk had dit snel in de gaten en  loste dit op door volle druk te zetten op de Dronten verdediging, waardoor hun middenveld gedwongen werd mee te verdedigen. Deze druk leverde in de 13e minuut de eerste treffer op; Eline Tingen onderschepte de bal en Lieke van de Grootevheen schoot binnen.

Na een korte drinkpauze een schitterende uittrap van gelegenheids keepster Demi van den Brink die ervoor zorgde dat Sara Groters alleen voor de keepster kwam te staan en de 2-0 noteerde.

 

Sparta Nijkerk had volledige controle over de wedstrijd. De verdediging, met het centrale duo Jivika van Loenen en Selina Duijst en de felle, snelle backs Liza van Hout en Eva Stam, gaf niks weg. Alleen een corner van Dronten werd nog even gevaarlijk, maar deze werd net voor de lijn weggehaald.

De 3-0 in de 33e minuut kwam van de voet van Sanne van de Pol, die samen met aanvoerder Lara van Roon een sterke wedstrijd speelde als controlerende middenvelders.

Nog voor de pauze werd het 5-0. Jivika van Loenen schoot een vrije trap van 20 meter fraai in het doel en Sara Groters maakte haar 2e van de middag na een assist van Christianne van Bloemendaal.   

 

Na een welverdiende rust ging Sparta Nijkerk vrolijk verder waar het gebleven was. Cynthia van den Bor nam een corner en deze kwam via Sara Groters bij Lieke van de Grootevheen, die ook haar 2e treffer noteerde.

Even later toch een tegentreffer; een lucky shot van een Dronten speelster belandde van grote afstand net onder de lat in het Sparta doel.

De 7-1 kwam van de voet van Christianne van Bloemendaal, die van positie was gewisseld met Eline Tingen. Vanaf links krulde ze de bal fraai in de verre kruising.

Dat het nog 7-2 werd door opnieuw een zondagsschot van grote afstand, was leuk voor Dronten, maar veranderde niets aan de dikverdiende en ruime overwinning van de Spartanen.