• Malletband

  P. Evers
 • Majorettteshow "Annie"

  P. Evers
 • Het orkest o.l.v. Thomas Eveleens

  P. Evers
 • De jubilarissen, (vlnr) Mark Walet, Rinus Kas, Gert van den Heuvel

  P. Evers

Jaarconcert Concordia met filmmuziek

21-03-2017, 10:01 | Lezersnieuws | H. Kas

Veel belangstelling was er zaterdagavond 18 maart voor het jaarconcert van muziekvereniging Concordia Nijkerkerveen. Alle plaatsen waren bezet en er werden zelfs stoelen bijgezet. Het concert stond dit jaar in het teken van de film- en TV-muziek.

Het decor bevatte verwijzingen naar films en TV-series waarvan de muziek gespeeld werd. Zelfs de Titanic was nagebouwd en de "Wall of Veen" ontbrak niet, evenals voor elk lid een ster met naamsvermelding. De aankleding, verzorgd door Lieneke van der Velde, leverde veel positieve reacties op.

Om 18.30 werd het concert geopend met de tune van filmstudio 20th Century Fox en na een welkomstwoord van a.i.voorzitter Andrea Kas-Klunder kon het spektakel beginnen. Het programma werd gepresenteerd door speaker Harrie van der Sanden die daarbij ook het publiek bij het concert betrok.

De majorettes o.l.v. instructrice Alma Prins- Schurink presenteerden optredens op muziek uit films als De kleine zeemeermin, Shrek, Game of Thrones en Annie. Er was duidelijk aandacht besteed aan de danspasjes, de kleding en de attributen die zij met hun optredens gebruikten. Alles was afgestemd op de films waarop de shows gedanst werden.

De malletband o.l.v. instructeur Bert Bakker speelde een repertoire met o.a. Tarzan Medley, The Pink Panther, My heart will go on en Grease Medley, allemaal uit de gelijknamige films. Ondanks de beperkte bezetting werden prima optredens neergezet. De leden hadden er duidelijk plezier en kregen veel waardering van het publiek.

Voor het orkest was dit het eerste jaarconcert o.l.v. dirigent Thomas Eveleens. In de korte tijd die hij bij Concordia is heeft hij orkest al aardig verder gebracht. De muziek van o.a. Fame, Toy Story, Frozen ging het orkest goed af en met Skyfall wisten de blazers met de juiste dynamiek de aandacht van het publiek opvallende vast te houden.

Na het muzikale gedeelte werden drie jubilarissen in het zonnetje gezet: Gert van den Heuvel, Rinus Kas en Mark Walet ontvingen ieder een jubileumspeldje voor hun 12½-jarig lidmaatschap.

Ten slotte werden de leiding, de speaker en het publiek door voorzitter (a.i) Andrea Kas-Klunder bedankt, waarna orkest, malletband en majorettes gezamenlijk het concert afsloten met de March of the Smurfs. Het publiek leek er geen genoeg van krijgen, en op verzoek werd als toegift nog een keer Fame gespeeld. Een mooie afsluiting van een prima concert, waar bezoekers en leden van Concordia tevreden op terug kunnen kijken.