• Interview Jan Brokken op dinsdag 26 maart

    Jelmer de Haas

Interview met schrijver Jan Brokken op dinsdag 26 maart in bibliotheek Nijkerk

14-03-2019, 15:49 | Lezersnieuws | Marijke

Op dinsdag 26 maart tijdens de Boekenweek, komt schrijver Jan Brokken voor een interview over zijn nieuwste boek “De rechtvaardigen” naar de bibliotheek in Nijkerk. Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met Boekhandel Roodbeen. De avond zal worden geleid door Marina Lanting.

In zijn boek ‘De rechtvaardigen, hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde”’ beschrijft Jan Brokken het verhaal van de Nederlandse consul, Jan Zwartendijk. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog ontdekte deze consul in Kaunas (Litouwen) een manier om duizenden uit Polen gevluchte Joden het leven te redden: hij schreef voor hen een visum uit voor Curaçao. Daarmee reisden de Joden met de Trans Siberië Express naar Japan, van waaruit ze zich over de hele wereld verspreidden – vrijwel allen overleefden de oorlog. In korte tijd schreef hij koortsachtig duizenden visa uit. Jan Brokken beschrijft het leven van Jan Zwartendijk en de lotgevallen van veel van de ontkomen Joden in een meeslepend epos, waarin een treffend beeld wordt geschetst van een wanhopige tijd.

De rechtvaardigen is een les in moed, in het maken van de juiste keuzes op het juiste moment.

Jan Brokken (1949) is schrijver van romans, reisverhalen en literaire non-fictie. Hij debuteerde met De provincie en schreef onder andere De regenvogel, De blinde passagiers, De droevige kampioen, Mijn kleine waanzin, Waarom elf Antillianen knielden voor het hart van Chopin en In het huis van de dichter. Werk van Jan Brokken is in veertien talen uitgebracht, met groot succes in Duitsland en Italië. Drie van zijn boeken zijn verfilmd, twee worden dat. Als schrijver heeft hij internationale faam verworven.

Kaartjes à € 10,00 zijn online te bestellen via www.bibliotheeknijkerk.nl of verkrijgbaar bij de bibliotheek en/of bij boekhandel Roodbeen.

Locatie: Bibliotheek Nijkerk, Frieswijkstraat 99, Nijkerk
Aanvang: 20.00 uur