Ingezonden brief

13-09-2017, 13:31 | Lezersnieuws | Ans en Jan Baas

Ingezonden brief.

Afgelopen zondag 10 september, vierde het Koetshuis bij kasteel Stoutenburg, informatiecentrum van het Utrechts Landschap , haar 10 jarig bestaan.

Ter gelegenheid daarvan werd op ludieke wijze de geschiedenis van de kastelen van de Heerlijkheid Stoutenburg verteld en omlijst door historische en in prachtig kledij gestoken figuren voor het voetlicht gebracht.

Ondanks een herhaald verzoek om deze feestelijke activiteiten en de 3 weken geleden Opera "Midsummer Dream" die uitgevoerd werd op het prachtige terrein van het kasteel in de Stad Nijkerk te vermelden , werd er niets geplaatst.

Het argument was dat er veel onderwerpen bij de redactie binnenkwamen en het moeilijk was om een keuze te maken en daarom de gemeentegrenzen strak werden gehanteerd. Onbegrijpelijk. Vele inwoners van Hoevelaken weten de weg naar het kasteel Stoutenburg te vinden die een halve kilometer buiten Hoevelaken ligt aan de Stoutenburgerlaan, waaraan het kasteel ook ligt. Een aantal Hoevelakers is bovendien als vrijwilliger betrokken bij het Koetshuis Stoutenburg.

Uw argument dat Stoutenburg in de provincie Utrecht ligt, is wel erg kortzichtig.

(Je zou bijna denken dat de oude twisten tussen de Geldersen en de Utrechtenaren zich weer herhalen)

'had ik het maar geweten' vroegen verschillende inwoners van Hoevelaken zich af. Waarom worden deze evenementen niet vermeld in de Stad Nijkerk. De inwoners van Hoevelaken willen ook graag daarover via de Stad Nijkerk geïnformeerd worden.

Uiteraard kunt u niet al het nieuws uit de regio opnemen, maar deze bijzondere mooie plek verdient het dat ook de inwoners van Hoevelaken en omstreken hiervan kunnen genieten en u als redactie van de Stad Nijkerk kunt daaraan bijdragen.

Wij en vele dorpsbewoners met ons vragen u uw standpunt te herzien en dergelijke evenementen in de toekomst op te nemen in de Stad Nijkerk.

Met vriendelijke groet,

Jan en Ans Baas

Havikshorst 20

Hoevelaken