Hoormeting Specsavers Nijkerk voldoet aan nieuwe geluidseisen

13-11-2017, 11:30 | Lezersnieuws | Fleur

Vanaf vandaag (13 november) kunnen klanten van Specsavers Nijkerk een hoormeting laten afnemen in een hoorcabine. Met de toevoeging van de hoorcabine aan de winkel voldoet Specsavers aan de aangescherpte geluidseisen.

Vanaf 1 juli 2018 is het verplicht voor audiciens om hoormetingen af te nemen in een hoorcabine of volledig geïsoleerde ruimte. De hoorcabine bij Specsavers Nijkerk wordt gecertificeerd, wat inhoudt dat zowel het geluidsniveau in de ruimte als de deskundigheid van de audicien aan strikte richtlijnen moeten voldoen. Daarnaast volgt Specsavers hiermee de eisen van alle zorgverzekeraars zodat alle StAr-geregistreerde triage audiciens hoortoestellen uit alle categorieën kunnen aanpassen.

Audicien Norbert Kelder van Specsavers Nijkerk: "We zijn ontzettend blij met de plaatsing van de hoorcabine in onze winkel. Aangezien klanten plaatsnemen in de hoorcabine is er geen sprake meer van achtergrondgeluid en worden klanten niet afgeleid tijdens hun meting. Dit komt de hoormeting ten goede."