Heren Flevo verliezen van koploper ENC

19-02-2018, 08:30 | Lezersnieuws | Flevo Nijkerk

Het eerste herenteam van Flevo stond een zware pot te wachten tegen de koploper ENC. Hoewel de heren de uitwedstrijd verloren hadden gingen ze weer volle bak deze wedstrijd in. Onder leiding van coach Corné van der Tang hebben de heren een prima wedstrijd neergezet tegen de koploper uit Arnhem.

De eerste periode werd geopend door ENC Arnhem, maar Jelmer Kooy volgde hierna alweer met de gelijkmaker van 1-1. Precies hetzelfde gebeurde daarna, de tegenstander scoorde en zij werden gevolgd door Robert Koelewijn die Flevo weer op gelijke hoogte zette. De eerste periode werd met 2-2 afgesloten.

De tweede periode kwam Flevo door Mark Stolk op 3-2 voorsprong, hij schoot achterwaarts de bal erin vanaf de midvoor positie. Hierna werd Flevo overrompeld door de tegenstander die maar liefst 4 keer wist te scoren en zij stonden op een 3-6 voorsprong. Met nog 30 seconden te gaan in de tweede periode schoot Robert Koelewijn er ook nog een bal in en bracht Flevo terug naar 4-6. Maar de tegenstander sloot deze periode af met de 4-7.

In de derde periode wist Mark Stolk na 3 minuten gespeeld te hebben weer te scoren en bracht Flevo weer iets dichterbij de tegenstander, tussenstand 5-7. ENC liep hierna wel weer uit naar een 5-8 voorsprong. De Nijkerkers kwamen nog terug tot 7-8 door mooie schoten van Wouter Haandrikman en Jelle Wiersma. De tegenstander kreeg het deze periode ook nog voor elkaar om 1 keer te scoren, maar Mark Stolk schoot er ook nog een bal in, de laatste periode werd met een tussenstand van 8-9 ingegaan.

In de vierde periode leek Flevo toch vermoeid te zijn want de tegenstander liep redelijk eenvoudig uit naar 8-12 voorsprong. Robert Koelewijn wist nog een doelpunt te maken en flevo stond met 9-12 achter. Dit was echter niet genoeg want ENC Arnhem kreeg het nog voor elkaar om nog 2 keer te scoren en hun voorsprong uit te breidden naar 9-14. In de laatste minuut kreeg Mark Stolk het nog voor elkaar om met de laatste restjes energie nog 2 keer te scoren en Flevo op een eindstand van 11-14 te zetten.

De heren van Flevo hebben een zware wedstrijd gespeeld tegen de koploper en het lukte om ENC Arnhem heel lastig te maken. De volgende wedstrijd is op zaterdag 24 februari tegen KZC in Beverwijk.

Doelpunten Flevo: Mark Stolk 5, Robert Koelewijn 3, Jelmer Kooy, Wouter Haandrikman en Jelle Wiersma 1.