• DanzaMotion.

    Hellas Hoevelaken
  • DanzaVibe.

    Hellas Hoevelaken

Hellas tweemaal naar huis met een Dance2Impress trofee

24-05-2016, 21:40 | Lezersnieuws | Hellas Hoevelaken

Zondag 22 mei werd Hellas Hoevelaken door meerdere dansgroepen vertegenwoordigd op de Dance2Demo in Deventer.

De groepen lieten verschillende soorten dansen zien en gingen met maar liefst 2 Dance2Impress trofee naar huis!!

In de ochtend was DanzaVibe aan de beurt, met een dans over jezelf, 'Struggle for Pleasure'. Alles viel op zijn plaats, de passen, de beleving, de kleding en de frames.

Ondanks dat er een hapering was in de muziek, werd er vlekkeloos doorgedanst door de dansers. De dans werd beloond met een Dance2Impress trofee!

Daarna door naar 'Another Love', welke eveneens met veel is gebracht. In de middag liet de groep totaal iets anders zien: sexy en stoer presenteerde de dansers zich van een heel andere kant op het nummer 'Cheap Thrills'.

DanzaMotion liet in het vroege middagprogramma twee totaal verschillende dansen zien. En met succes: in de categorie boven 16 jaar ontvangen zij tevens een Dance2Impress trofee voor de dans 'Alles doet het nog' op een choreografie van Anita Postma.

Voor deze dans werden de dames in de ochtend omgetoverd in 75+ dames en heren. Voorzien van rimpels, grijze wenkbrauwen, rollators en bijpassende kleding tot ondergoed aan toe, gingen ze op weg naar Deventer. Het nummer werd goed ontvangen; het was feest, vol humor en lol en het publiek liet ook goed van zich horen.

Hierna was het tijd voor het serieuze werk. Met 'Je suis malade' lieten zij een verhaal zien over het leven, waar verdriet en loslaten soms onlosmakelijk mee verbonden zijn. Deze emotie was voelbaar in Deventer, de zaal was muisstil en menigeen werd geraakt door de expressievolle danseressen. De dans werd beloond met een bijzonder groot applaus.

In het tweede middagdeel mocht DanzaNova aantreden. Eerst met de choreografie 'Feel it'. Strak en stoer toonden deze dames dat zij echt wel een attitude hebben!

Daarna nog de dans 'Final Frontier', waarbij verrassende opstellingen, de grootte van de groep en gelijkheid een mooi eindresultaat gaf.

Benieuwd naar de dansen van deze Hellas groepen? Kom 2 juli naar Jazz-it-Up in de Ridderspoor en bekijk de dansen van al onze dansleden, van klein tot groot!!