Grote winst voor dames Flevo

20-11-2017, 08:10 | Lezersnieuws | Flevo Nijkerk

Afgelopen zaterdag kregen de dames van Flevo van de voor hen nog onbekende ploeg Natare uit Aalten op bezoek. Coach Corné van der Tang wilde beginnen met een strakke pressing half veld en aftasten op hoe de tegenstander speelden.

In de eerste periode kreeg Flevo al redelijk snel een man meer situatie waaruit het eerste doelpunt werd gemaakt door Jette Bokkers. 1-0. Natare wist ook later een man meer situatie uit te spelen. 2-1. Na het doelpunt van Natare kreeg Flevo weer een overal situatie die werd benut door een intikbal van Jette Bokkers. 2-1. Ook het volgende Nijkerkse doelpunt werd via een overtal situatie gescoord. Miranda van de Vliert schoot in de korte hoek. 3-1. In de laatste paar seconden kreeg Flevo ook nog een 5 meter mee. Deze werd gericht ingeschoten door Naomi Heimensen. 4-1.

De dames van Flevo waren goed opdreef. Zo ook in de 2e periode: Naomi Heimensen wist via een mooie zwemactie de bal achter de doellijn te leggen waarop de stand op 5-1 kwam. Opnieuw kreeg Flevo een 5 meter mee, die Naomi in het doel kon schieten. 6-1. Esther Eyk wist via een mooie boogbal de stand naar 7-1 te tillen. Natare kwam hierna ook een keer in actie en wist te scoren. Waarna Jette Bokkers door een inzwemactie scoorde. Tussenstand 8-2.

In de derde periode kreeg Flevo al snel weer een overtal waaruit Linda van de Kraats met een prima intikbal de stand naar 9-2 kon brengen. Naomi Heimensen was de volgende die via een inzwemactie de bal in het doel kon schieten. 10-2. Na al weer een overtal situatie kon Jette Bokkers vanaf de linker zijkant scoren, 11-2. Vera Molan had een mooie doorbraakactie waarbij ze de bal strak in de korte hoek schoot: 12-2

In de laatste periode kregen de dames van Flevo de volgende taak: niet verslappen, en de stand verder uitbreiden. Het werd echter een rustige periode, met maar twee goals. Eerst een van de bezoekers, Daarna scoorde Margrita Bolink met een prima boogbal. Zij bepaalde hiermee de eindstand op 13-3 in het voordeel van Flevo.

De coach was zeer tevreden na de wedstrijd. Er werd vooral goed gekeken naar waar de vrije spelers lagen. Volgende week spelen de dames van Flevo een derby in Barneveld tegen DWK.

Doelpunten Flevo: Naomi Heimensen en Jette Bokkers 4, Miranda van de Vliert, Esther Eyk, Linda van der Kraats, Margrita Bolink en Vera Molan 1.