• Winnaars MO17

    Ron Stuveling

Geweldige sfeer op vijfde Leeuwinnen Cup

16-06-2019, 13:15 | Lezersnieuws | hans

Sparta Nijkerk organiseerde zaterdag voor het 5e jaar op rij de Sparta Nijkerk Leeuwinnen Cup. Het werd een geweldige dag.

Heel even waren er wat twijfels of het wel door kon gaan vanwege de hevige regenval, maar gelukkig werd het rond 9 uur droog en was het de rest van de dag prima voetbalweer.

De organisatie was er weer in geslaagd om een mooi deelnemersveld samen te stellen met teams uit het hele land en ook nog 2 Duitse teams. Naast het voetbal waren er ook diverse andere leuke activiteiten, zoals een photobooth en het uitdelen van Lieke Martens posterpakketten.

’s Ochtend streden de jongere meiden om de prijzen, waarbij het in veel poules erg spannend was. Uiteindelijk gingen de eerste prijzen naar Sparta Nijkerk MO11-1, Ijsselmeervogels MO11-1, Arminia Ibbenburen MU13,  VVOP MO13-1, Nieuwerkerk MO15-1 en Roda’46 MO15-1. Zij mochten de felbegeerde cup in ontvangst nemen van FC Twente  en Oranje O23 speelster Ashleigh Weerden.

Na de middag was het de beurt aan de junioren meiden en de vrouwen. Hier was goed te zien welke ontwikkeling het meiden en vrouwenvoetbal heeft doorgemaakt de afgelopen 5 jaar. Veel aantrekkelijke wedstrijden op hoog niveau maakten het spannend tot de laatste minuut. De hoogste podium plekken werden hier bezet door Huizen MO17-1, ’t Gooi MO17-1 en MKV’29 VR1.

Wethouder Nadya Aboyaakoub reikte de pouleprijzen uit. De Renske-den-Besten-trofee voor de beste speelster van het toernooi ging naar Vicky Nieuwenhuizen van Sporting’70 MO19-1. Dat deze prijs uitgereikt werd door 2 speelsters van Peursum, de club waar Renske haar voetbalcarrière gestart was, maakte de afsluiting van de Sparta Nijkerk Leeuwinnen Cup weer bijzonder geslaagd.