• Bach Consort Nijkerk in de volle St. Catharinakerk

    Aalt Guliker

Feestjaar voor Bach Consort Nijkerk

20-01-2018, 13:21 | Lezersnieuws | Margriet van de Kaa

Het nieuwe jaar is voor Stichting Bach Consort Nijkerk goed begonnen, want het is feest! Dit jaar bestaat Bach Consort Nijkerk vijf jaar. In die eerste vijf jaar kan het Nijkerkse Consort onder leiding van Falco van Loon terugkijken op een zeer succesvolle serie concerten waar veel muziekliefhebbers van genieten. Het is Bach Consort Nijkerk gelukt om haar concerten op een laagdrempelige manier aan te bieden waar niet alleen vaste bezoekers vertrouwd mee zijn geraakt, maar waarmee ook steeds meer nieuwe bezoekers aangetrokken worden. Reden genoeg voor het Consort om groots uit te pakken in 2018. Zo staat in september een speciaal en avondvullend jubileumconcert gepland.

Op zaterdag 3 februari wordt 'Dixit Dominus' van G.F. Händel uitgevoerd, een groots en uitdagend werk voor vijfstemmig koor en solisten. In acht afwisselende delen heeft Händel de tekst van psalm 110 'De Heer sprak tot mijn Heer' vakkundig op muziek gezet. Naast 'Dixit Dominus' staat cantate 84 'Ich bin vergnügt mit meinem Glücke' van J.S. Bach op het programma, een solocantate voor sopraan die gezongen wordt door Heleen Koele. Heleen is een veelgevraagd soliste en zingt daarnaast o.a. in het Nederlands Kamerkoor. De andere solisten voor dit concert zijn; Maria Valdmaa - sopraan, Janneke Vis - alt, Roelof Polinder - tenor en Jasper Schweppe - bas.

U bent van harte welkom op 3 februari om 16.15 uur in de St. Catharinakerk aan de Holkerstraat 36 voor dit prachtige concert. Na afloop wordt u op het plein voor de kerk een warm drankje en een hapje aangeboden en kunt u nog even nagenieten. Gratis toegang, vrije gift bij de uitgang ter bestrijding van de onkosten.