• verven in het weeshuis

  Friso Doornhof
 • bij het weeshuis

  Friso Doornhof
 • het geven van de generator

  Friso Doornhof
 • met de schoolkinderen

  Friso Doornhof
 • op schiphol

  Friso Doornhof

Expeditie Ghana

23-04-2016, 16:20 | Lezersnieuws | Talitha Meijer

Een van de expedities van het Corlaer College ging dit jaar naar Ghana om weeshuis Egyam Ghana te steunen. Deze expeditie, die ook bekend staat als Expeditie Ghana, bestaat uit twee docenten en dertien leerlingen die met elkaar een heel jaar hard hebben gewerkt om naar het weeshuis toe te gaan. Van 4 tot 15 april is het team naar Ghana geweest waarbij ze veel gedaan hebben.

In Ghana sliep het team in het weeshuis. Daar hebben ze de kinderen vermaakt met sport en spel en hebben ze ze op meerdere manieren geholpen.

Zo zijn ze twee middagen bezig geweest met het verven van de voorkant van het weeshuis en hebben ze de weeskinderen Hollandse spelletjes geleerd.

Doordat ze in het weeshuis verbleven zijn ze niet bespaard gebleven van stroomuitval of watertekort. Hierdoor werd douchen soms niet mogelijk en dat was in die hitte niet prettig.

Om die reden hebben ze tijdens hun verblijf een gloednieuwe generator aangeschaft en daarnaast ook een printer. Terwijl ze daar verbleven hebben ze ook veel geleerd van de Ghanese cultuur doordat ze bijvoorbeeld de kerkdienst in Egyam hebben bijgewoond. Ook hebben ze meerdere bezoeken gebracht aan de school en het dorp waar ze verteld hebben over Nederland en de verschillen.

De klinieken hebben ook bezoek gekregen van het team waarbij koffers met medicatie gegeven zijn. Niet veel later zijn er vele kinderkleren gegeven aan de leerlingen van de school.

Al met al was het een bijzondere reis waarbij ze veel hebben kunnen doen, niet alleen voor het weeshuis maar ook voor de omgeving. Ze hebben dan ook veel geleerd en het was een geweldige ervaring.