Enthousiaste reacties na eerste wedstrijd beloftencompetitie meiden

05-10-2017, 13:40 | Lezersnieuws | Hans Stam

Afgelopen woensdagavond vond de start plaats van de regionale beloftencompetitie voor meiden onder 23. Aan deze (schaduw)competitie nemen naast Sparta Nijkerk ook IJsselmeervogels, Achterveld en Hoogland deel. Het doel van de wedstrijden, die om de 6 weken gespeeld zullen worden, is om jongere speelsters alvast kennis te laten maken met het seniorenvoetbal en de daarbij behorende hogere weerstand.

Sparta Nijkerk opende woensdag met een thuiswedstrijd tegen Achterveld en trad aan met een mix van MO15, MO17, VR2 en VR1 speelsters. Een gemiddeld erg jong team (14-20 jaar), ook in vergelijking met Achterveld, dat een wat meer ervaren team mee had genomen.

Toch werd het een leuke, gelijk opgaande wedstrijd, waarin de jongere speelsters goed gecoacht werden en lieten zien over de nodige kwaliteiten te beschikken. In 3x 25 minuten was er strijd, maar vooral ook plezier. Dat Achterveld uiteindelijk met 0-1 won (door een fraai afstandsschot) deed eigenlijk niet terzake.

De enthousiaste reacties na afloop lieten zien dat deze opzet een schot in de roos is om het meidenvoetbal naar een nog hoger niveau te tillen.