• Vreugde!

    Al

Eerste setverlies voor Surf Heren

19-11-2018, 14:15 | Lezersnieuws | Alexander

Afgelopen woensdagavond moest Surf H1 het opnemen tegen de blauwe mannen van Langhenkel. Vandaag moest Surf het doen zonder Renia op de diagonaal, maar verder was het team compleet.

De strijd ontvlamde al enigszins bij het inslaan, waarbij de tegenstander zich niet van zijn sportiefste kant liet zien door het net naar beneden te trekken tijdens de aanval of allerlei commentaar te geven om Surf uit het spel te halen. Ook werd er regelmatig in het rijtje wachtenden geslagen. De sfeer was gezet!

De eerste set werd gestart met de trouwe kracht Piekema niet in de basis en met de gebroeders Veenendaal naast elkaar in het veld zodat er samen met de heer Meijer ruim 100 jaar volleybalervaring aan het net stond. De stand ging een beetje heen en weer en Langhenkel scoorde vooral met prikballetjes en via het blok geslagen ballen. Aan Surf zijde werd er gepoogd om vooral ook mooi spel te laten zien met hard geslagen ballen van vooral Stellingwerf op de diagonaal. De eerste set werd uiteindelijk goed gewonnen, maar vanzelf ging het niet (25-20).

In de tweede set sprak de coach vermanend dat het slordig was en dat er een tandje bij mocht omdat de bank meer dan gereed was om in te vallen als Middelkamp dat nodig achtte. De tweede set was enigszins een kopie van de eerste set zij het dat schenkel iets meer volleybal liet zien en de mannen in het veld de warme-adem-waarschuwing zich ter harte hadden genomen: 25-13.

In de derde set kwam Nijenbrinks erin voor Veenendaal en Kas voor Meijer. Deze wissels vergden de nodige nieuwe afstemming en dat kostte een aantal punten, maar niettemin werd Langhenkel goed onder druk gehouden.  Met een goede eindspurt waarbij zowel het midden als de diagonaal weer lekker gingen lopen, werd ook deze set makkelijk binnengehaald: 25-14.

De vierde set begonnen de mannen van Surf wat rommelig, vooral in de passing. Langhenkel stiefelde gestadig richting de twintig en Middelkamp greep in door spelverdeler Meijer weer terug te brengen en niet veel later ook Veenendaal sr. De draad werd weer goed opgepakt en Surf kwam weer langszij. De schade was echter al gedaan: Langhenkel schoof puntje voor puntje richting 25 en de in een onmogelijke hoek door het blok afgeketste bal vormde het laatste punt in een voor Langhenkel typisch gewonnen rally. Vol ongeloof keken de mannen van Surf naar het scorebord: 22-25. Een eerste verloren set in dit seizoen!

Niet te lang analyseren; vol goede moed zal Surf de 24e weer aantreden voor een nieuwe krachtmeting.