• Aeres VMBO Nijkerk leerlingen

    Aeres Nijkerk

Eerste schop in de grond voor Groen Schoolplein Aeres Nijkerk

21-05-2019, 13:36 | Lezersnieuws | Charlotte

- NIJKERK - Het moment was eindelijk daar, afgelopen vrijdag was de officiële aftrap met de hovenier en onze mbo-studenten die het schoolplein gaan omtoveren tot een Groen Schoolplein.

Het Groene Schoolplein
Een plek waar kinderen kunnen spelen in een natuurlijke omgeving en tevens een plek dat er voor zorgt dat leerlingen fitter, creatiever en slimmer worden. Een Groen Schoolplein is een initiatief wat bij Aeres Nijkerk hoog in het vaandel staat als groene school zijnde. Naast dat het voor leerlingen erg bevorderlijk werkt om in een groenere omgeving te zijn en les te krijgen, ontstaat er tevens een plek voor vogels en insecten. Omdat er minder tegels zijn, wordt het regenwater beter afgevoerd en heb je minder last van de hitte in de zomer. Dus tegels eruit, groen erin!

Aftrap Aeres Nijkerk
Afgelopen vrijdag ging de eerste schop in de grond bij Aeres Nijkerk. Onder begeleiding van hoveniersbedrijf Janse & Berkhof wordt het nieuwe schoolplein aangelegd samen met mbo-studenten van Aeres Nijkerk. Het ontwerp voor het nieuwe schoolplein is bedacht door een aantal vmbo-leerlingen. Tijdens de openingspresentatie zijn zij daarvoor in het zonnetje gezet. Als aftrap mochten de eerstejaars leerlingen per tweetal een tegel uit de grond halen en daar een plantje voor in de plaats zetten. Vanaf gisteren is het team echt aan de slag gegaan en zal er binnen een paar weken een prachtig, Groen Schoolplein zijn.