• vrijwilligers nemen de tegels in ontvangst

    Sandra van den Belt
  • Tegels inleveren

    Groei&Bloei

Draag je steentje bij voor een biodiverse tuin

15-03-2019, 20:51 | Lezersnieuws | sandra

Tegel eruit, plantjes erin

Iedereen kan eenvoudig een steentje bijdragen aan een groenere leefomgeving: tegel eruit, plant erin! Om je op de goede weg te helpen organiseert tuinvereniging Groei & Bloei samen met Intratuin de natuurvriendelijke inwisselactie ‘Tegel eruit, plant erin!’ Lever op zaterdag 23 maart een tegel uit eigen tuin in en ontvang twee tuinplanten cadeau om de leeggekomen plek te vergroenen. Twijfelaars die menen geen groene vingers te hebben, krijgen bovendien eenvoudige tips zodat de eigen tuin in no-time groeit en bloeit! “De inwisselactie wordt nu voor de 5e keer gehouden,” vertelt Henk Buijtenhuis, bedrijfsleider van de Nijkerkse Intratuin vestiging. “Het eerste jaar was er nog niet veel belangstelling voor deze actie, maar je ziet het met het jaar groeien!”

Geen grijs maar groen

De inwisselactie heeft tot doel om meer aandacht te vragen voor “biodiverse” tuinen. Tuinen waar planten zich thuis voelen, en waar dieren zoals vogels en insecten door aangetrokken worden. Groene tuinen als bijdrage tot een gezond, natuurlijk milieu. Dus ook tuinen waar regenwater op een natuurlijke wijze wordt afgevoerd, zodat er geen sprake meer is van schadelijke effecten zoals ondergelopen straten en overlopende rioleringen. Daarom: geen betegelde tuinen meer! “Bestratingsmateriaal verkopen we dan ook allang niet meer. We richten ons nu op het groen. Op open tuinen, tuinen met een beleving, daar gaan we voor!” zegt Henk Buijtenhuis vol overtuiging. Over groenproducten die Intratuin verkoopt, weet Groei & Bloei veel te vertellen en te adviseren. Ook op de dag van de tegelactie. Beide organisaties streven hetzelfde doel na: “Draag je steentje bij voor een biodiverse tuin!”  Nu letterlijk.

Gratis tuinplanten

Kom zaterdag 23 maart tussen 10.00 en 15.00 uur met een tuintegel naar Intratuin (maximaal 1 tegel per persoon). Vrijwilligers van Groei & Bloei nemen de tegel in ontvangst in ruil voor twee gratis tuinplanten naar keuze. Bijvoorbeeld: vrouwenmantel, ijzerhard, anemonen of zonnehoed. Men kan ook praktische adviezen krijgen om de eigen tuin te vergroenen.

Meer informatie op www.nijkerk.groei.nl.