• Coach Nigel Lantveld

De Judoka's van Rebel Nijkerk blijven scoren

31-01-2016, 21:40 | Lezersnieuws | Miranda Fränzel

Afgelopen twee weken is er onder bezielende leiding van coach Nigel Lantveld enorm gescoord op de judomat. Op de 23e werd er aan het toernooi in Slagharen meegedaan en op de 31e in Groesbeek. In Slagharen streden 10 judoka's en in Groesbeek deed 9 man mee.

Thomas Jansen beet de spits af in Slagharen en wist een mooie 2e plaats te bemachtigen. Als tweede mocht Gijs Fränzel de mat op, maar kon niet genoeg overtuigen. Tigo en Elena Renes gingen vol goede moed de mat op, maar Elena moest haar wedstrijd staken door ziekte. Tigo Renes wist met veel combinatie judo weer een mooie 2e plek te halen. Alex en Maaike Smit deden beide mee in Slagharen. Maaike Smit verweerde zich kranig tegen verschillende judoka's met de zwarte band, maar uiteindelijk kwam ze net tekort. Alex Smit wist zeven partijen te winnen, om er met de 1e prijs er vandoor te gaan. Sid Kamphuis heeft mede door een paar fantastische ippons de 3e prijs weten te behalen. Sam Hendriksen moest een zware strijd leveren, maar uiteindelijk werd dat niet uitbetaald in een prijs. Uiteindelijk moesten de senioren Nigel Lantveld en Hajo Schuurman in de zelfde poule strijden. Nigel Lantveld werd 4e en Hajo wist in deze poule een mooie 2e plaats te behalen.

In Groesbeek wist Sam Hendriksen zijn plaats van vorige week net buiten het podium om te zetten in een mooie 3e plek. De jongste strijdster Ciska Walet haalde net niet het podium, maar wist toch mooi judo te laten zien in Groesbeek. De volgende wedstrijden werden verricht door Jerrel Haak, Luc v/d Scheur en Alex Smit. Jerrel Haak greep net naast de prijzen, ondanks zijn snelle en mooie judo. Alex Smit had tot de finale uitzicht op de eerste plaats, maar in de laatste partij kwam net te kort, maar heeft uiteindelijk toch de 2e plaats weten te behalen. Luc v/d Scheur was in topvorm in Groesbeek, door zijn mooie technische judo ging hij er met de 1e plek van door. Hierna kwam de poule waar drie judoka's van Rebel in mee mochten doen, Mattias van Hamersveld, Gijs Fränzel en Thomas Jansen. Thomas Jansen kwam deze dag net wat te kort om in de prijzen te vallen, maar Mattias van Hamersveld startte de strijd tegen Gijs Fränzel en bleek met zijn overnames niet te verslaan. Gijs Fränzel wist zich na deze tegenvaller, toch goed te handhaven in de poule en werd 2e. Mattias van Hamersveld ging op het hoge niveau door in de poule en trok de 1e prijs naar zich toe. Uiteindelijk moest Sid Kamphuis de dag afsluiten en heeft dit met een mooie verdiende 3e plaats gedaan.