Off Day Sparta Korfbal

30-01-2017, 11:00 | Lezersnieuws | Nico Fiegen

Het is wisselvalligheid troef bij Sparta Korfbal. Pakte de ploeg in de laatste 2 wedstrijden 3 verdienstelijke punten, afgelopen zaterdag zakte het team van trainer van Woudenberg volledig door het ijs. "Een incident", zei Lysanne Hamstra, "dat gaat komende zaterdag zeker niet nog eens gebeuren".

Sparta kreeg met 12-21 een enorme draai om de oren van Valto (De Lier), niet eens één van de topfavorieten in de eerste klasse. Hamstra: "We moeten het niet groter maken dan het is maar het is wel vervelend. We kunnen veel beter en wilden zaterdag ons eigen publiek gewoon wat weer wat laten zien. Twee weken geleden ging iedereen razend enthousiast naar huis en dat wilden we nog wel een keer mee maken. De wedstrijd van afgelopen weekend was gewoon raar. We kwamen dramatisch uit de startblokken, misten volgens mij in korte tijd 3 stippen en 3 vrije ballen, ja, dan vloeit het vertrouwen snel weg. Valto speelde eigenlijk ook geen wereldpartij. Maar ja, die gaan wel met de punten naar huis".

Een blik op de ranglijst leert dat Sparta nog lang niet veilig is al moet daarbij wél aangetekend worden dat de Nijkerkers inmiddels 2 wedstrijden minder hebben gespeeld dan de meeste ploegen in haar klasse. Nog geen paniek dus in het oranje- kamp maar het moet wél beter als afgelopen zaterdag. Waar het in de eerste helft het aankijken nog enigszins waard was leek het in het tweede bedrijf eigenlijk nergens op. Met wedstrijden tegen directe concurrenten IJsselvogels, DES en Vitesse op het programma moet Sparta de komende 3 wedstrijden proberen orde op zaken te stellen. Dat de ploeg dat kan is in eerdere wedstrijden duidelijk geworden, het slippertje tegen Valto moet maar snel vergeten worden. In de duels dat Sparta wél verrassend sterk uit de verf kwam stond men er vanaf de eerste minuut. Geconcentreerd en gemotiveerd, dat leek nu niet het geval. Kampioensaspiraties heeft men nooit gehad maar dit team kan prima mee in de eerste klasse. Komend weekend reizen de Nijkerkers af naar Moordrecht voor het uitduel tegen IJsselvogels. Om vertoning tegen Valto te vergeten zou een mooie overwinning zeer welkom zijn