Dames Flevo verliezen nipt in Nunspeet

09-10-2017, 09:30 | Lezersnieuws | Flevo Nijkerk

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd dames 1 Nunspeet tegen dames 1 Flevo op het programma. Aanvoerster Vivian Haandrikman gaf bij de voorbespreking aan dat we het zonder coach moesten doen, spelen pressing half veld, tegenstaander goed opvangen en hard blijven werken met elkaar. Vorig seizoen hadden de dames op deze wijze gewonnen van Nunspeet uit, maar nu is de team samenstelling ten opzichte van vorig seizoen sterk veranderd.

In de eerste periode kwamen de dames van Flevo al snel op een 1-0 achterstand, doordat de voor de bal opzwemmende speelster van Nunspeet gelijk doorbrak en scoorde. De dames van Flevo werden hierdoor goed wakker geschud en bleven de rest van de wedstrijd scherp. Het werd al snel duidelijk dat het een harde wedstrijd zou worden. Beide teams waren erg gewaagd aan elkaar en de scheidsrechters verzuimden om in te grijpen op de juiste momenten. Naomi Heimensen wist de achterstand na 20 seconden alweer goed te maken door een mooi geplaatst schot in de rechterhoek:1-1. Daarna waren er diverse goede acties. Helaas kregen we een 5 meter tegen na een mooi geblokt schot van buiten de 5 meter. Deze werd goed ingeschoten, waardoor Nunspeet weer op voorsprong kwam: 2-1. Naomi Heimensen maakte de gelijkmaker op identieke wijze als haar vorige doelpunt: 2-2.

In de tweede periode scoorde Naomi Heimensen de 2-3 uit een goed uitgespeelde overtal situatie. Nunspeet scoorde na een uitsluiting aan de kant van Flevo: 3-3. Flevo kwam weer op voorsprong door een goede inzwemactie van Cindy Ham: 3-4. Stand na de tweede periode: 4-4.

In de derde periode wist alleen Naomi Heimensen nog te scoren voor Flevo (4-5). Nunspeet maakte goed gebruik van meerdere uitsluitingen aan de kant van Flevo waardoor zij de vierde periode mochten beginnen met een voorsprong: 6-5.

Met nog 1 periode te gaan was van alles mogelijk voor beide teams. Flevo zette alles op alles om toch nog een punt mee naar huis te nemen. Er werd goed gewerkt, maar Flevo kreeg nog twee keer een ondertal situatie en daar maakte Nunspeet gebruik van. Eindstand 7-5.

Helaas voor de 3de week op rij geen punten. Volgende wedstrijd is 28 oktober a.s. in Wageningen tegen de Rijn.

Doelpunten Flevo : Naomi Heimensen 4, Cindy Ham 1