Dames Flevo spelen gelijk tegen Polar Bears

11-12-2017, 08:41 | Lezersnieuws | Flevo Nijkerk

De Nijkerkse dames stonden zaterdag 9 december voor een spannende wedstrijd. Ze speelden tegen de Polar Bears uit Ede, die 2 plaatsen boven hen staan in het klassement. Ze werden aangevuld door Marjolein Berghuis. De coach deze wedstrijd was Corné van der Tang. Hij gaf de dames de boodschap om de aanval van de tegenstander te vertragen door de midvoor uit te pressen.

De dames gingen de wedstrijd goed van start. Na een mooie actie wist Jette Bokkers als eerste het net te raken. Dit werd snel beantwoord met twee tegendoelpunten van de Polar Bears. Een uitsluiting aan de zijde van de bezoekers, waar Linda van de Kraats slim gebruik van wist te maken, leverde een mooi doelpunt op met als gevolg een spannende gelijke stand na het eerste partje (2-2).

Na een goede oppepper van Corné van der Tang gingen de dames van start met het tweede partje. Ook deze werd geopend met als eerste een doelpunt voor Flevo. Deze keer was het Vera Molan die het lukte te scoren. In de laatste twee minuten wist ook een speelster van de Polar Bears te scoren. Jette Bokkers maakte snel een doelpunt wat een hele kleine voorsprong op voor de dames uit Nijkerk opleverde (4-3).

De dames uit Nijkerk wisten dat ze nog hard moesten werken om de winst binnen te kunnen halen. Ook nu weer werd het partje geopend door Flevo. Linda van de Kraats kreeg de bal in het doel. Helaas werd een uitsluiting aan zijde van Flevo goed benut door de Polar Bears. Jette Bokkers beantwoordde dit met een doelpunt. De dames uit Ede gaven niet op en wisten nog een keer het net te raken. Dit haalde de voorsprong van de Nijkerkse dames terug naar 1 doelpunt (6-5).

De coach wees de dames erop dat ze er nog een periode tegenaan moesten. De bezoekers deden dit ook en wisten het doel als eerste te vinden: een gelijke stand. Beide teams werkten heel hard voor de winst. De Polar Bears lukte het om nog een keer door te breken met als beloning een doelpunt. De dames uit Nijkerk gaven niet op en werkte nog harder om de winst niet uit handen te geven. Naomi Heimensen wist het doel nog een laatste keer te raken en sloot daarmee de wedstrijd met een gelijk spel af. De eindstand: 7-7.

De dames uit Nijkerk spelen hun volgende wedstrijd op 16 december uit bij dames 1 van Triton in Putten.

Doelpunten Flevo: Jette Bokkers 3 , Linda van de Kraats 2 , Vera Molan en Naomi Heimensen 1.