• Winnares Sanne van Harten met groom Peter van de Steeg en het paard Maranga

    Jan Schrijver
  • Aart van de Kamp sr. in actie!

    Arjen Gerritsma
  • Prachtige zwartblessen

    Arjen Gerritsma

Dag van Aangespannen Paard geslaagde dag vol recreatie

07-07-2019, 15:11 | Lezersnieuws | p.h.

Op en langs de anders zo stille paadjes in de buitengebieden van Nijkerk was het zaterdag 6 juli een drukte van jewelste, niet alleen de meest diverse aanspanningen met paard en wagen passeerden het traject maar ook veel fietsers hebben kunnen genieten van de prachtige route.

De aanwezigheid van processierupsen op sommige plekken van het traject heeft gelukkig geen nadelige gevolgen gehad en rijders hadden hun paarden goed beschermd tegen vliegend ongedierte.

Onderweg kregen de deelnemers, de uitdaging om de letters die her en der op bomen geprikt waren te verzamelen om aan het eind van het traject een woord te vormen die alles te maken had met Flora en Fauna. Het woord waar alles om draaide en welke ook belangrijk was voor mensen die meededen aan de competitieve strijd was: Paardenluisvlieg. Slechts vijf deelnemers hebben het juiste woord geraden!

De Paardenluisvlieg is net als de Processierups sterk in opmars in midden Nederland, het is een kleinere variant van de Hertenluisvlieg die iets later in de zomer verschijnt. Beiden kunnen zorgen voor heftige paniekreacties bij paarden.

Op het prachtige terrein van de familie Bethlehem op de Pasdijk, waren hindernis twee en de twee spelonderdelen te vinden, één van de spellen bestond uit het melken van een heel bijzondere koe want deze wist limonade te produceren. Hindernis drie was te vinden op het Nieuwe Beekpad en trok ook veel bekijks.

Het publiek kon alle  hindernissen op het terrein achter Manege Luxool vanaf de terrassen bekijken, de weersomstandigheden waren prima te noemen, totdat een buitje in de late middag toch roet in het eten dreigde te gooien voor de aansluitende barbeque waar 110 mensen zich voor aangemeld hadden, hals over kop werd alle gezelligheid verplaatst naar de binnenbak van Manege Luxool, waar het nog erg lang gezellig was!

Natuurlijk heeft de DAP 2019 weer een winnaar die de prachtige wisselbeker mee naar huis mocht nemen. De combinatie van goede tijden in de hindernissen, sterk zijn in de spelletjes en het raden van het woord Paardenluisvlieg hebben gemaakt dat dit jaar Sanne van Harten de gelukkige winnaar is geworden! Sanne startte met het paard Maranga, misschien wel het oudste paard wat de DAP ooit gewonnen heeft, Maranga is namelijk al 25 jaar.

In de top 3 zijn geëindigd:
1: Sanne van Harten - Enkelspan Paard
2: Gert van den Hoek - Tweespan Paarden
3: Ariena Kleijer - Tweespan Pony’s (oude span)

Een bijdrage van Petra de Graaf, Business Creative