Christelijk Nijkerk / Hoevelaken sta op!

13-11-2015, 16:30 | Lezersnieuws | B. Mostert

Opnieuw is gebleken dat politiek een levend gebeuren is met niet alleen politieke figuren op de voorgrond, maar dat dit ook doordringt tot in de achterkamertjes.

De VVD is als onbetrouwbare coalitiepartij naar voren gekomen maar hoe kan een oud VVD raadslid ook anders zijn zin doordrijven?

Ik denk dat het volgende lintje alweer uitgereikt kan worden!

Nu de koopzondag letterlijk dwars door de kerk is, zal oa hij in zijn nopjes zijn want stel je voor dat er duizenden euro's per week afvloeien naar Amersfoort.

Nu naar de huidige situatie: Ondernemers gaan ruziënd over straat, worden smekend gebeld om open te gaan op zondag, waaruit blijkt dat het om eigen winstbelangen gaat. Democratie is een goed recht, maar dan moet je toch ook naar de burgers willen luisteren?

We kunnen voor of tegen de koopzondag zijn en dat is een ieder z'n goed recht, maar laat dit dan wel op een open wijze gaan.

Als men zo "bang" is voor de concurrentie vanuit onze grote buurjongen Amersfoort of Vathorst, waarom moet dan de AH pagina groot in de plaatselijke krant van Putten adverteren dat zij open zijn op zondag?

Wil men de gemeente Putten ook naar Nijkerk lokken?

Het ging in dit alles toch om het plaatselijk belang en de afvloeiing richting Amersfoort?

Stel je voor dat dit goed doordachte plan mislukt!

Want dat kan maar zo gebeuren, zoals op verschillende plaatsen in ons land is gebeurd.

Solidariteit aan de ondernemers die dicht blijven op zondag. Want dan kan de Jumbo op zondag omzet binnenhalen, maar wat als dit door de week omlaag gaat? En er zijn meer winkels die drogisterij en bouwmarkt artikelen verkopen dan de Kruidvat en Karwei.

En dan zal ik niet de enige zijn die weet en beseft dat dezelfde winkels in anders plaatsen wel hun deuren open doen, maar het gaat hier om het plaatselijk belang van een rustdag!

Daarom christelijk Nijkerk en Hoevelaken sta op en wordt wakker: Laten wij duidelijk een keus maken! Uiteraard is een ieder op zondag vrij om te doen en te laten wat men wel en niet doet. Maar tijd voor onze gezinnen lijkt mij voor onze Nijkerkse ondernemers ook wel wenselijk.

Daarom wil ik u oproepen om onze plaatselijke ondernemers die de deuren gesloten houden te steunen. Laten zij merken dat ook een heel groot gedeelte van Nijkerk en Hoevelaken het niets eens is met deze keuze die voor ons is genomen.

Laten wij hierin onze verantwoordelijkheid nemen en achter onze Bijbelse principes staan en dan mag dit toch ook geld kosten?

B. Mostert