• Het Voice Company koor in Carnegie Hall

    in eigen beheer

Carnegie Hall in Nijkerk

19-02-2019, 18:01 | Lezersnieuws | Daan

 

PERSBERICHT

 

Carnegie Hall in Hoevelaken

           

Eind vorige maand trad het Voice Company Koor op in Carnegie Hall New York. Daar werd het aangrijpende werk “Stabat Mater”uitgevoerd van Karl Jenkins ter gelegenheid van diens 75-ste verjaardag. Op zaterdagmiddag 2 maart is deze compositie exclusief in Hoevelaken te beluisteren, eveneens uitgevoerd door het Voice Company Koor. Dit Stabat Mater, dat “staande moeder” betekent, past uitstekend in de tijd richting Pasen en is een goed alternatief voor mensen die de Mattheus Passion te lang vinden. In totaal worden twaalf korte delen uitgevoerd, allemaal muzikale “lekkernijen”. Soms mooi verstild van klank, soms heel uitbundig. Dat maakt het beluisteren tot een boeiende ervaring. Het concert duurt ca. anderhalf uur.

Meer dan 70 koorleden hebben zich al maandenlang verdiept in de essentie van deze muziek en het merendeel is persoonlijk getraind door Karl Jenkins zelf om zo de bedoeling van de componist zo goed mogelijk te verklanken.

In enkele delen wordt gebruik gemaakt van solisten. Allereerst is er een rol voor een klassiek geschoolde Arabische zangeres. Deze is nauwelijks te vinden in Nederland. Al geruime tijd werkt het Voice Company Koor samen met Baidar Albasri (oorspronkelijk van Irak, thans Nederlandse). Karl Jenkins was dermate geïmponeerd door haar stemgeluid dat hij verordonneerde haar als soliste te vragen voor het concert in Carnegie Hall. Op 2 maart schittert ze in De Eshof in Hoevelaken.

Verder is er een rol weggelegd voor een zangeres die redelijk hoog kan zingen maar tegelijkertijd veel diepte in haar stem heeft. Deze combinatie heeft de Nijkerkse zangeres Angelique van Leijenhorst, één van de vaste Voice Company solisten.

Voor de begeleiding is dit keer niet gekozen voor een orkest maar voor de piano. Dit maakt het geheel minder pompeus en laat het zangkoor veel beter tot z’n recht komen.

Dit alles is op zaterdagmiddag 2 maart te beluisteren vanaf 16.00 uur in De Eshof aan de Veenslag 16 in Hoevelaken. In de maand maart geeft het koor maar liefst 50% korting op de toegangsprijs. Voordeeltickets kosten daarom slechts 10 euro. Te verkrijgen aan de deur op de concertmiddag zelf of online via www.hetvoicecompanykoor.nl. Ook is telefonisch reserveren mogelijk onder nummer 0320 – 244 202. Pak deze kans om voordelig een concert van hoge kwaliteit te bezoeken.

Het Voice Company Koor                     Tel.: 06 – 515 606 76