• uitdagend en gezellig, doe mee!

    J.Meuleman

Bridge leren? Kom naar de cursus voor beginners of de Oefenclub!

05-09-2017, 22:10 | Lezersnieuws | Wiebe van der Velde

De Stichting Bridge Leren Noordwest Veluwe gaat, in samenwerking met de Nijkerkse Bridgeclub , een bridgecursus voor beginners verzorgen. De cursus, waarvan het eerste deel uit 12 lessen bestaat, wordt op de maandagavonden in Nijkerk gegeven. De cursus start in de eerste week van oktober. Voor deze cursus kan men zich zowel als paar en als single opgeven. Het cursusgeld voor dit eerste deel is € 85,--. De lessen worden, met behulp van audiovisuele apparatuur, op een moderne en begrijpelijke wijze aangeboden. Na enkele lessen wordt de theorie in de praktijk gebracht. Dus, men zit al na enkele lessen aan de speeltafel bridge te spelen en juist dat maakt het zo prettig om deze cursus te volgen. De deelnemers krijgen advies over lesboeken oefen- en spelmateriaal. In januari 2018 start deel twee van de beginnerscursus. Men is niet verplicht om ook dit deel te volgen, maar het maakt de beginnerscursus wel compleet.

Naast de bridgecursus voor beginners verzorgt de stichting ook een Oefenclub voor mensen die weer willen gaan bridgen of hun spelniveau willen verbeteren. De oefenclub wordt wekelijks op de donderdagavonden in Nijkerk gehouden en start ook in de eerste week van oktober. De clubavond begint met een half uur theorie en daarna wordt met spelen de lesstof in praktijk gebracht. Het speelseizoen bestaat uit 24 clubavonden en de deelnamekosten zijn € 100,--.

Bridge is een bijzonder boeiend kaartspel, dat, thuis of in verenigingsverband, door honderdduizenden mensen wordt gespeeld. Het is een denksport voor jong en oud en het bijzondere is dat er vaak nieuwe sociale contacten ontstaan. De basisregels zijn eenvoudig te leren, maar het spel heeft een enorme diepgang.

Voor meer informatie en aanmelding kan men terecht bij cursusleider Hetty Adolfs, telefoon 033-2451163 e-mail Hetty.adolfs@upcmail.nl of de website www.bridgeleren.nl