• Rob Veltink achter de microfoon van een eerdere editie van Het Glazen Huys Nijkerk

    Arjen Gerritsma | Graphic Sound

Bedrijfsleven zichtbaar en onzichtbaar betrokken bij Het Glazen Huys Nijkerk

20-11-2017, 17:21 | Lezersnieuws | Nelleke den Besten

Behalve sponsoren die een geldbedrag schenken, zijn er ook veel sponsoren die hun diensten en producten inzetten en zo de kosten van het Glazen Huys Nijkerk flink drukken. Hoewel deze bedrijven niet met een cheque in beeld komen, zijn ze goud waard voor het slagen van het goededoelenproject én voor een mooie totaalopbrengst.

Afdeling Sign, onderdeel van Co-Creatie Buro, hangt al vijf jaar lang spandoeken op bij alle toegangswegen naar Nijkerk, beplakt het Glazen Huys Nijkerk én maakt de grote cheques die tijdens het eindfeest aan vertegenwoordigers van de goede doelen worden uitgereikt. Tyno Koelewijn licht toe waarom Afdeling Sign deze betrokkenheid zo belangrijk vindt: "Het is een mooi initiatief, dat aansluit bij het nationale Glazen Huis, maar ook lokale goede doelen steunt. Wij omarmen de positieve vibe die dit project teweegbrengt in Nijkerk en willen dat graag ondersteunen. Daarom doen wij voor Het Glazen Huys Nijkerk waar wij goed in zijn: visuele communicatie op de plaats van het event en de route daar naar toe. Wij zetten onze kennis en know-how in om meer bekendheid te genereren."

Jumbo Veltink staat al sinds het eerste jaar klaar voor de vrijwilligers die het Glazen Huys Nijkerk maken. Het komt de gastvrouwen en -mannen, callcentermedewerkers, cameramensen, technici, producers en presentatoren aan niets tekort tijdens de uren van hun inzet. Er is ieder moment eten en drinken beschikbaar voor de crew. "Gaaf om te zien dat heel veel lokalo's bij dit project betrokken zijn en zich vol gas inzetten. Ik weet hoeveel energie en tijd dat kost", vertelt Rob Veltink. Naast het hart onder de riem voor de vele vrijwilligers, probeert hij ook elk jaar iets te doen dat direct bijdraagt aan de opbrengst: "Vorig jaar hebben we een uniek diner midden in de Jumbo aangeboden als veilingitem, dit jaar zijn we bezig een veilingavond voor NOV-leden te organiseren", zegt de supermarktondernemer, die ook voorzitter is van de NOV.

De avondmaaltijd krijgen de vrijwilligers aangeboden door 't Regthuys, waar zij ook al die jaren steeds te gast zijn met de hele crew. En ook bij pannenkoekenhuis De Waegh erboven wordt jaarlijks van de faciliteiten gebruik gemaakt. United, Multi AV en ID-DJ zetten naast mensen ook hun materialen in en Como Campers is sinds het eerste jaar trouw in het aanbieden van unieke veilingitems. En dat alles live te volgen is op radio en tv, dankt het project aan VOC Lokaal. Alle naturasponsoren zijn goud waard voor Het Glazen Huys Nijkerk.