Alzheimer Café: Zorg delen

22-03-2019, 13:47 | Lezersnieuws | Wendy

Wat betekent het, ook emotioneel gezien, wanneer je als mantelzorger de zorg voor je naaste met dementie gaat delen, bijvoorbeeld met familieleden of vrienden, of met beroepskrachten in de zorg? Wat kan het voor gevolgen hebben voor degene die dementie heeft? Is dat heel anders dan voor de mantelzorger die al veel zorg biedt? Op maandagavond 1 april is dat het gespreksthema in het Alzheimer Café.

Aanvang :      20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)     Locatie    :     Interakt Contour, Oranjelaan 79, 3862 CX                             Nijkerk.

De avond is speciaal bestemd voor: mensen met geheugenklachten, hun partners, familieleden, vrienden, vrijwilligers, hulpverleners en andere geïnteresseerden. De toegang is gratis.

Hoe gaat het als er thuiszorg ingeschakeld wordt of wanneer je moet besluiten tot daginvulling buitenshuis? Of, als je later in het ziekteproces, moet besluiten tot opname in een woonzorgcentrum of verpleeghuis? Wat moet er allemaal geregeld worden en wat gebeurt er als een gewenste zorg of plaats niet beschikbaar is?

Greta van der Ziel, cliëntadviseur in de zorg is de gastspreker op deze avond. Zij zal veel informatie geven over praktische zaken zoals beschikking of indicatie voor zorg, wachtlijsten en dergelijke. Ook emoties als verdriet en verlies die hierdoor opgeroepen kunnen worden zullen aan de orde komen. Er zijn ook een casemanager en consulent mantelzorg aanwezig.

Voor meer informatie: TEL. NR: 033-2474830 of www/alzheimer-nederland.nl/nwveluwe