Alzheimer Café: Eten, drinken, slikken en communiceren

18-01-2019, 10:59 | Lezersnieuws | Anne José

Alzheimer Café: Eten, drinken, slikken en communiceren

Eten, drinken, slikken en communiceren: wat is daarvan extra belangrijk voor iemand met dementie? En hoe kunnen we daar in de zorg voor elkaar goed mee omgaan?

Tijdens deze informatie avond van het Alzheimer Café gaat over heel praktische zaken die te maken hebben met onze leefstijl.  Naast bewegen is goede voeding van groot belang. Er wordt uitgelegd hoe je kunt zorgen dat iemand via lekker eten de belangrijkste voedingsstoffen binnenkrijgt en hoe je als mantelzorger ondervoeding helpt te voorkomen. En ook wat je kunt  doen als iemand meer moeite krijgt met eten of zich vaak verslikt? En wat heeft dit te maken met iemands spraak of gehoor?

Er zijn twee gastsprekers: Annita Kok (diëtist) en Marieke Schuiling (logopedist). Zij geven vanuit hun praktijkervaring informatie over wat belangrijk is voor mensen met dementie. Ook geven ze tips over oplossingen die goede zorg mogelijk maken. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen te delen over hoe je hier thuis zo goed mogelijk mee aan de slag kunt gaan.

De avond is speciaal bestemd voor: mensen met geheugenklachten, hun partners, familieleden, vrienden, vrijwilligers, hulpverleners en andere geïnteresseerden. De toegang is gratis.

Aanvang : 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Locatie    : Interakt Contour, Oranjelaan 79, Nijkerk.

Voor meer informatie: TEL. NR: 033-2474830 of www/alzheimer-nederland.nl/nwveluwe