• The African Mamas

    Wim Lanser

The African Mamas brengen een eerbetoon aan Miriam Makeba

13-04-2018, 10:09 | Lezersnieuws | Flint

De voorstelling van The African Mamas en Leoni Jansen is een ode aan de vrouw die Zuid-Afrika hoop gaf in donkere tijden: Miriam Makeba. De voorstelling is zondag 22 april te zien in Flint.

The African Mamas en Leoni Jansen brengen in dit nieuwe theaterconcert een eerbetoon aan Miriam Makeba. Op het ritme van hits als ‘Pata Pata’, ‘Malaika’ en de ‘Clicksong’ komen alle kanten van haar kleurrijke en turbulente leven aan bod: Makeba’s muzikale samenwerking met Harry Belafonte en Paul Simon, haar vijf huwelijken en vooral haar moedige en krachtige strijd tegen apartheid, waarvoor ze betaalde met dertig jaar verbanning. Met muziek, zang en inspirerende verhalen vertellen de African Mamas over Mama Africa, die nog altijd wordt herinnerd als de vrouw die de Afrikaanse muziek de wereld in stuurde en Zuid-Afrika hoop gaf in zware tijden. Daarom heet het concert ‘Siyabonga Makeba’, oftewel ’Dankjewel Miriam Makeba’.

Voorprogramma Het voorprogramma wordt verzorgd door het koor Duze NomShikaShika. Duze Nomshikashika ( betekent in het Zulu: “dichtbij waar het gebeurt”) is een zangkoor bestaande uit 15 à 20 Nederlandse zangers en zangeressen, die liederen zingen in de zwarte Zuid-Afrikaanse talen. Het koor is opgericht in 1986 als een steun aan de antiapartheidsbeweging destijds.

Tentoonstelling Kunsthal KAdE Bezoekers kunnen op vertoon van hun (e-)tickets €2,- korting krijgen op de tentoonstelling 'Tell Freedom. 15 South African artists' in Kunsthal KAdE in Amersfoort. Kaarten voor de voorstelling kunnen besteld worden op www.flint.nl.