• Patrick Curfs en Arjan Breukhoven

    Arjan Breukhoven

Zaterdagmiddagmuziek in De Fontein met orgel en saxofoon

31-12-2017, 00:20 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 13 januari 2018, 16:00 tot 17:00

Locatie:

Ds. Kuypersstraat 2, Nijkerk
De Fontein
Nijkerk

Op 13 januari gaat de zaterdagmiddagmuziek in De Fontein weer van start. Organist en pianist Arjan Breukhoven en saxofonist Patrick Curfs zijn de eerste concertgevers in het jaar 2018. Het is een bijzonder en gedurfd concert, want de combinatie orgel en saxofoon komt heel weinig voor. Arjan en Patrick hebben een gevarieerd en verrassend programma samengesteld.

Het programma bestaat uit onder andere muziek van Astor Piazolla met de Adios Nonino en Oblivion, twee klassiekers van Rogier van Otterloo met Esther en Rosa Turbinata en van Rolf Løvland het bekende You raise me up. Arjan begeleidt Patric afwisselend op orgel en vleugel. Daarnaast zal Arjan een aantal bijzonder orgelsolo's spelen, waaronder een medley uit Star Wars. Al met al een verrassend en verfrissend programma, gespeeld door twee gepassioneerde musici die hun sporen in de Nederlandse muziekwereld hebben verdiend.

Arjan Breukhoven is als organist, pianist en dirigent zeer actief op het concertpodium in binnen- en buitenland. .Hij is als organist verbonden aan de Hervormde Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs en is dirigent van drie grote koren.

Patrick Curfs, sopraan- en alt-saxofonist, studeerde klassieke muziek en saxofoon lichte muziek aan de conservatoria van Tilburg en Rotterdam en rondde beide studies cum laude af. Patrick speelt als eerste saxofonist in het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

Het concert begint om 16.00 uur en eindigt rond de klok van 17.00 uur.

Toegangsprijs is € 8,00 inclusief een consumptie. Tot en met 14 jaar is de toegang gratis.

Na afloop van het concert is er koffie, thee of een frisdrankje.

Volgend zaterdagmiddagconcert is op 10 februari door Ab Weegenaar (fagot) en Sander van den Houten (orgel) een dubbelconcert met o.a. vierhandig orgel.