• Evert van de Veen en Arjan Breukhoven

    Arjan Breukhoven

Zaterdagmiddagmuziek in De Fontein met Evert van de Veen en Arjan Breukhoven

25-02-2017, 23:41 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 11 maart 2017, 16:00 tot 17:00

Locatie:

Ds. Kuypersstraat 2, Nijkerk
De Fontein
Nijkerk

Zaterdagmiddag 11 maart muziek op orgel, vleugel en blaasorgel. Een bijzonder concert door deze twee gerenommeerde musici. In dit concert is het uniek en verrassend om Arjan Breukhoven te horen als bespeler van een blaasorgel. Daarnaast zullen beide musici zich ook presenteren met vierhandig spel op het orgel en op de vleugel.

Evert van de Veen is organist van de Gereformeerde kerk te Voorthuizen en de Hervormde kerk te Putten. Evert is ook werkzaam als koordirigent. Hij geeft leiding aan gemengde koren te Harderwijk, Staphorst, Doorn en Bennekom. Tevens is hij dirigent van het 110 leden tellende mannenkoor Fontanus in Putten.

Arjan Breukhoven is als organist verbonden aan de Hervormde Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs.

Hij verleent jaarlijks zijn medewerking aan zo'n 500 concerten en diensten als pianist, organist, solistisch of als begeleider van solisten en koren, en als dirigent in eigen land en in het buitenland.

Evert en Arjan hebben een programma samengesteld met populaire muziek. U kunt hen horen in samenspel met orgel en vleugel met o.a. The Holy city en Land of hope and glory.

Op het orgel spelen ze beide (vierhandig) de Egyptischer Mars van Straus in een bewerking van Breukhoven. Ook op de vleugel zullen de musici zich met vierhandig spel presenteren met het Siciliano van Bach en de Peterburger Schlittenfahrt van Eilenberg.

Bijzonder in dit concert is dat Arjan op een blaasorgel zal spelen, waarbij Evert hem op het orgel begeleidt. Dit gebeurt o.a. met het Oblivion van Astor Piazzolla. Piazolla was een Argentijns tanguero (tangomuzikant), bandoneonist en componist.

Uiteraard treedt Evert van de Veen ook op als solist op het orgel en Arjan Breukhoven op de vleugel.

Het concert begint om 16.00 uur en eindigt rond de klok van 17.00 uur.

Toegangsprijs is € 8,00 inclusief een consumptie. Tot en met 14 jaar is de toegang gratis

Na afloop van het concert is er gelegenheid voor onderlinge ontmoeting onder het genot van koffie, thee of een frisdrankje.

Volgend zaterdagmiddagconcert is 8 april door Harry van Wijk (orgel), Ineke Opstal (vleugel) en Anja van den Bedem (fluit) met o.a. uitvoering Carnaval des Animaux van Saint-Saens.