Vertoning film Erbarme Dich (2015)

06-02-2016, 15:50 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 18 februari 2016, 19:30 tot 21:10

Locatie:

Nijkerk

Op donderdag 18 februari is om 19.30 uur documentaire Erbarme Dich te zien in de bibliotheek van Nijkerk.

'Erbarme Dich' is een reeks interessante en aangrijpende, voor sommigen misschien zelfs inspirerende verhalen, een must voor Bach liefhebbers!

In zijn nieuwste documentaire Erbarme Dich laat regisseur Ramón Gieling

mensen aan het woord komen die een speciale band hebben met Bachs Matthäuspassion.

Dit levert een mooi reeks interessante, aangrijpende, leerzame verhalen op.

Eén van de voornaamste personen die in deze documentaire voor de camera verschijnt,

is dirigent Pieter Jan Leusink, die vertelt over hoe hij opgroeide in een streng gereformeerd milieu: 'In die kringen was opera iets van de duivel'. Net als homoseksualiteit trouwens.

Muziek kan mensen door moeilijke tijden heen slepen. De Nederlandse schrijfster en dichteres Anna Enquist praat daarover mee. De dood van haar dochter verwerkte ze door te schrijven en piano te spelen.

Stukken als de Matthäuspassion hebben de kracht om mensen te troosten, Bachs Goldberg-variaties bleken zelfs een therapeutische werking te hebben.

Er komen veel mooie anekdotes voorbij in Erbarme Dich, een documentaire die met beeld en tekst de kracht van Bachs muziek wil overbrengen.

Wie ervoor openstaat, kan zich volledig laten onderdompelen in prachtige muziek en dromerige beelden.

Kaartverkoop

De film duurt 98 minuten en wordt vanaf 19.30 uur vertoond in de bibliotheek van Nijkerk. Leeftijd 12 jaar. Kaartjes kunnen worden gereserveerd via www.bibliotheeknijkerk.nl of telefonisch via (033) 245 17 56. De toegangsprijs is € 7,50, inclusief 1 x koffie of thee. Bibliotheekleden betalen € 6,-. Voor € 19,50 kunt u genieten van diner en film. U kunt dan vóór de film uit eten gaan bij Eetcafé Old Niekark. Na afloop van de film is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.