• André Knevel en Liselotte Rokyta

    Rechtenvrij

Uniek panfluit- en orgelconcert in De Fontein in Nijkerk

06-08-2017, 00:22 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 19 augustus 2017, 16:00 tot 17:00

Locatie:

Ds. Kuypersstraat 2, Nijkerk
De Fontein
Nijkerk

Zaterdagmiddag 19 augustus is in De Fontein is klassieke muziek en speciale muziek voor panfluiten te horen op orgel/vleugel en vier panfluiten. Een combinatie die in deze samenstelling niet zo vaak voorkomt.

De Canadese organist André Knevel bespeelt het Škrablorgel en de vleugel als solist. Daarnaast begeleidt hij ook de bekende panfluitiste Liselotte Rokyta en drie van haar leerlingen Henrieke Doornenbal, Ankie Kaljouw en Daniëlle van den Berg. Allen getalenteerde panfluitspelers die regelmatig hun medewerking verlenen aan concerten in combinatie met diverse musici.

Naast panfluit- en orgelsolo's zal er ook muziek voor twee, drie en vier panfluiten uitgevoerd worden. Het programma bestaat uit licht klassieke muziek met o.a. composities van Georg Friedrich Handel, Béla Bartók en Johannes Brahms, maar ook uit opzwepende Roemeense volksmuziek. Voor het orgel staat o.a. de Marche Fanfare van Charles Gounod op het programma.

Het concert begint om 16.00 uur. Kerk open vanaf 15.30 uur. De toegangsprijs € 8,00 incl. een consumptie. Tot en met 14 jaar is de toegang gratis.

Na het concert is er gelegenheid voor ontmoeting onder genot van een kop koffie of een frisdrank.

Volgend concert is op zaterdag 9 september Marco den Toom (orgel) en Noortje van Middelkoop (panfluit). Informatie zie de website van De Fontein www.defontein-nijkerk.nl