• Aniek van Koot

    Nijkerkse Tennis- en Padelvereniging
  • Boek Paniek

    Nijkerkse Tennis- en Padelvereniging

Paralympics medaillewinnares Aniek van Koot te gast bij NTC

27-09-2016, 22:20 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 5 oktober 2016, 19:30 tot 23:30

Locatie:

Bloemendaalseweg 5D, Nijkerk
Nijkerkse Tennis- en Padelvereniging NTC
Nijkerk

Donderdagavond 5 oktober is rolstoeltennisster Aniek van Koot te gast bij de Nijkerkse Tennis- en Padelvereniging 'NTC'. Aniek komt haar boek 'Paniek' samen met auteur Robin Wubben presenteren en zal vertellen over de mores in de paralympische sport, Rio 2016 en nog veel meer. Aniek zal ook een demonstratie geven en er is de mogelijkheid om zelf, in een rolstoel, een balletje te slaan! Boekhandel Roodbeen verzorgt de boekverkoop.

Toegang is gratis, welkom vanaf 19.30 uur bij NTC op de Bloemendaalseweg 5d in Nijkerk.

PANIEK vertelt het verhaal van een meisje dat opgroeit met een handicap, door medische tegenslag haar been kwijtraakt en bij toeval rolstoeltennis ontdekt. Een meisje dat sneller volwassen wordt dan goed is, om moet gaan met de druk die ze vooral zichzelf oplegt en allerlei hindernissen omdat ze 'anders' is. Aniek voert die strijd en vindt daarin uiteindelijk haar eigen weg.

Op de Australian Open van 2013 wint rolstoeltennisster Aniek van Koot de titel en wordt ze de nieuwe nummer 1 van de wereld. Waar je verwacht dat ze dolblij is dat ze na jaren van trainen en keihard werken eindelijk die toppositie bereikt, is dat ver van de waarheid. Ze ontwikkelt een mateloos gevoel van 'ik móet beter' - Aniek wil een supersportvrouw zijn als haar voorganger Esther Vergeer. Ze slaat zichzelf na iedere foute bal op de stomp van haar geamputeerde been en begint dwangmatig met afvallen met shakes en laxeermiddelen. Aniek verliest zichzelf in haar drang naar perfectionisme.

"Zelden zo'n openhartige sportbiografie gelezen"

Voor meer informatie mailen naar aanmelden@boekhandelroodbeen.nl