• Van links naar rechts de predikanten Schuurman, Droger en Baan.

    Matthias Bloemendaal

Orgelconcert door drie predikanten

24-06-2018, 21:09 | Lezersnieuws | Gerwin van der Horst

Datum:

zaterdag 7 juli 2018, 16:00

Locatie:

ds. Kuypersstraat 2
Herv. wijkgem. De Fontein
Nijkerk

Zaterdagmiddag 7 juli is er weer een bijzonder concert op het ?krabl-orgel in De Fontein door drie predikanten. De dominees G.J. Baan (Vlissingen), C.J. Droger (Vlaardingen) en M.J. Schuurman (Oldebroek) zullen het orgel bespelen.

Deze drie predikanten uit verschillende kerkgenootschappen zijn weer bereid gevonden om te musiceren in het zaterdagmiddagmuziek programma van De Fontein. Dit gebeurt op ??n en hetzelfde orgel in ??n uur. Dat hoor je niet vaak! In De Fontein kunnen de bezoekers het beleven.

Ds. Baan speelt de Choralfantasie Op. 40 Nr. 1: ?Wie sch?n leuchtet der Morgenstern? van Max Reger. Het aandeel van ds. Schuurman bestaat uit muziek van J.S. Bach - Praeludium en Fuga in A-dur (BWV 536) en Koraalbewerking "Der Gott, der mir hat versprochen" uit Cantate 13 (bewerking van Addie de Jong) en van Jan Jongepier - Psalm 97. Variatie, Fuga en Koraal (bewerkt door Willem van Twillert). Ds. Droger besluit met variaties over Psalm 108 in Barokstijl. Afsluitend met 2 coupletten samenzang.

Het concert begint om 16.00 uur. De kerk is open vanaf 15.30 uur. Op verzoek van de predikanten-concertgevers is de toegang tot dit concert gratis. Er wordt wel een collecte gehouden als een bijdrage in de kosten van deze concerten op de zaterdagmiddag. Na het concert is er gelegenheid voor ontmoeting onder genot van een kop koffie of een frisdrank.

Het volgende concert is op zaterdag 11 augustus en word verzorgd door Peter Eilander (orgel) en Jaap Eilander (vleugel)