• De moestuin van Landhuis Stoutenburg

    Jantien de Loor

Open Tuindag op Landgoed Stoutenburg op 5 juni

18-05-2016, 18:01 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 5 juni 2016, 12:00 tot 16:30

Locatie:

Stoutenburgerlaan 5, Hoevelaken
Landhuis Stoutenburg
Hoevelaken

Op zondag 5 juni stelt het Franciscaans Milieuproject Stoutenburg haar ecologische sier-, moes- en kruidentuin open. Dit in het kader van de Ecotuindagen van VELT, Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren.

De tuin is open van 12:00 uur tot 16:30 uur. Rondleidingen worden gehouden om 13:00, 14:00 en 15:00 uur. Er is een informatiestand van VELT aanwezig en ook zijn er kraampjes waar jam, chutney en ook plantenstekjes te koop zijn. In de kruidentuin is een blote voeten pad aangelegd en in de walnotenboom kan een wens opgehangen worden. Wees welkom!

In de mooie bloemrijke moestuin met haar waaiervormige paden en in het midden een bloemenmandala, groeien groenten, vruchten, noten en bloemen waar de leefgemeenschap en haar conferentiegasten een heel jaar van eten. Een grote hoek is ingericht als kruidentuin met een droogkast waarin kruiden voor de winterthee worden gedroogd. Achter de schuur bevindt zich een bron met kwelwater. Samen met het (opgevangen) regenwater zorgt deze voor de watervoorziening van de tuin. Aangrenzend aan de moestuin ligt een paddenpoel en daar vlakbij insectenhotels en bijenkasten. Een houtwal omzoomt moestuin, weiden en sloten en deze gaat over in een klein beukenbos met bomen die meer dan een eeuw oud zijn.

Rondom het landhuis zelf ligt een rand siertuin met kleine kruidentuin.

Adres: Stoutenburgerlaan 5, Stoutenburg

www.stoutenburg.nl