• Imker J. van Putten vangt een bijenzwerm

    T. van Loenen

Open dag Bijenhoudersvereniging

06-06-2018, 23:09 | Lezersnieuws | Jacques van den Belt

Datum:

zaterdag 16 juni 2018, 10:00 tot 16:00

Locatie:

Amersfoortseweg 43
Opendag Bijenhouders
Nijkerkerveen

De Nijkerkse bijenhouders houden op zaterdag 16 juni open huis aan de Amersfoortseweg 43 in Nijkerkerveen. De locatie is opgenomen in de fietsroute van de Open Tuinendag van Groei&Bloei Nijkerk.

Wist u dat een bijenvolk uit meer dan 60.000 bijen kan bestaan? De imkers vertellen graag over hun boeiende hobby. Ze leggen ook uit hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur en voor welke uitdagingen zij staan om de bijenvolken het hele jaar gezond te houden.

De imkers laten zien hoe het houden van bijen in zijn werk gaat en welke hulpmiddelen gebruikt worden. Men kan het complexe leven van een bij zien in een observatiekast. Veilig achter glas kan men de koningin zoeken en het verschil zien tussen de darren, de mannetjesbijen, en de werksters, de vrouwtjesbijen.

Er is te zien hoe honing wordt geoogst en wat er bij komt kijken voordat de honing in een potje zit. Men kan verschillende honingprodukten zien, proeven en kopen. Kinderen kunnen een kleurplaat inkleuren of een kaars maken van bijenwas.

Ook is er veel informatie over wilde bijen en hommels aanwezig. Men kan uitleg krijgen hoe men tuinen aantrekkelijk maakt voor bijen en hommels. Daarmee willen de imkers benadrukken dat bijen en hommels een belangrijke plaats innemen in de biodiversiteit.

Wanneer: Zaterdag 16 juni van 10:00 ? 16:00 Locatie: Amersfoortseweg 43 3864 NB Nijkerkerveen De toegang is gratis.