Natuurfotograaf Henk Ruitenbeek bij de PCOB over " De natuur in haar puurste vorm".

26-01-2018, 15:51 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 14 februari 2018, 14:15 tot 16:30

Locatie:

Frieswijkstraat 97, Nijkerk
de Entree Frieswijkstraat
Nijkerk

De bijeenkomst van de PCOB is op 14 februari a.s. in de "Entree" naast de bibliotheek, aan de Frieswijkstraat 97. De heer Henk Ruitenbeek is uitgenodigd om ons deze middag te komen vertellen en te laten zien van zijn grote passie "de natuur in haar puurste vorm". Hij is al 30 jaar natuurfotograaf, wat hij met veel overgave en maximale inzet doet. Hij weet dat feilloos in beelden te vangen.

Hij heeft als natuurfotograaf gewerkt in landen als Zimbabwe,Botswana, Ghana en Zuid Afrika. Voor magazines, boeken en kranten stond hij diep in de jungle oog in oog met de meest prachtige, maar ook de meest gevaarlijke dieren. Hij komt dan thuis met de mooiste foto's en video's.

Maar hij heeft ook oog voor het "kleine" in de wereld, wat hij ook in beeld brengt. De Arkemheense polder ingaan, zoals hij vroeger deed met zijn vader. Die hem liet zien hoe flora en fauna met elkaar communiceerde. Hij neemt in zijn beleving u graag mee de natuur in, om u bewust te maken van de schoonheid om ons heen.

In 1995 maakte hij het fotoboek "Polder Arkemheem". Later werkte hij mee aan diverse boeken over de natuur. Momenteel werkt hij aan de productie van een oeuvreboek. Dat een overzicht geeft van zijn leven als natuurfotograaf met onroerende momenten en bijzondere beelden.

De bijeenkomst begint om 14.15 uur, inloop 13.45. Iedereen is van harte welkom.